30 Ocak 2010 Cumartesi

Kazanan Higgins Oldu!


Sabah seansında son şampiyon Ali Carter'in uzun bir düşüş dönemi ardından toparlanma sinyalleri veren Maguire'ı 5-1 geçmesiyle belli olan ilk finalist, tamamlanan akşam seansından sonra son ismini de buldu.Bir kaç frame dışında yüksek kalitede bir maçın ortaya konduğu Ronnie O'Sullivan-John Higgins mücadelesinde kazanan 6-4 ile Wishaw Büyücüsü oldu.

Maçın Özeti
Rocket maça iyi bir açılışla başlayamadı ve Higgins uzun mesafe güzel bir potla masayı devraldı.Ancak kaçırdığı yeşil ile masaya gelen Rocket 6 sayılık seriden sonra güvenli vuruşla serisine son verdi.Yine bir uzun mesafeyle 52'lik bir seri yapan John Higgins frame topunu kaçırınca masaya gelen Rocket iyi bir masa temizlemeyle 58'lik bir seri yaptı ve 1-0 öne geçti.

İkinci framede Higgins'in açılışına iyi karşılık veremeyen Rocket rakibinin 48'lik serisini izledikten sonra masaya tekrar geldi.Kısa bir süre güvenli ve kayıpsız atışlarla devam eden oyunda Ronnie riskli bir denemeyle kırmızıyı kaçırdı.Masaya gelen Higgins 34'lük bir seri yaparak durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü oyuna hızlı giren Rocket zor masada frame topuna kadar kırmızı-mavi oynayarak 83'lük bir seriyle durumu 2-1'e getirdi.

Seans arasından önceki son framede Ronnie riskli bir kırmızıyı kesmeyi deneyince masayı rakibine bıraktı ve Wizard of Wishaw masada 139'luk bir seri gerçekleştirerek turnuvanında en yüksek serisine imza atmış oldu.

Beşinci frame ise karşılılı hataların yaşandığı bir frame oldu.İki oyuncuda framei kazanmak için şanslar elde ettiler.Durumu 3-2'ye doğru getirmeye adım adım ilerleyen Rocket pembede yaptığı basit hata ile masayı John Higgins'e teslim ederek 3-2 geri düştü.

Higgins'ten iyi olmayan bir açılış gelince uzak mesafeyle serisine başlayan Rocket 72'lik skor avantajına sahip oldu ve masaya tekrar gelerek frame topunu da cebe gönderdi.Bu şekilde oyunda tekrardan eşitlik sağlanmış oldu.

Yedinci frame uzun süren framelerden biri oldu.Karşılıklı hataların yaşandığı framede en kritik hata John Higgins'ten geldi.Maçı kazanmak için fırsatı eline geçiren son dünya şampiyonu orta cebe kestiği kırmızıyı kaçırınca masaya gelen O'Sullivan 95'lik bir seri ile durumu 4-3'e getirdi.

Öne geçtikten sonra hızlanan Rocket güzel bir potla başladığı serisini dağıtıcı vuruştan sonra renkli kalmaması sebebiyle sonlandırmak zorunda kaldı.Bir süre karşılıklı güvenli vuruşların yaşandığı oyunda Ronnie, Higgins'sin bıraktığı snooker sonrası kırmızı dönüşü pembeye tuş olunca masanın kontrolü Higgins'in ellerine geçmiş oldu.Yaptığı hatadan sonra masayı tamamen Ronnie'ye bırakan Higgins içinden bu framei de kaybettiğini düşünürken masaya gelen Rocket orta cebe göndermeye çalıştığı kırmızıyı kaçırınca bu kez Higgins affetmedi ve durumu 4-4'e getirdi.

Oyuncuların birbirlerine hediye etmekte çok ısrarlı olduğu dokuzuncu frame çok basit hatalar yapan Ronnie tarafından kaybedildi ve en kritik anda John Higgins durumu 5-4'e getirdi.

Son oyunda bir şans yakalayan ve maçı 5-5'e getirme şansı bulunan Rocket büyük bir talihsizlik yaşayarak kırmızıdan sonra ıstaka topunu cebe gönderince John Higgins sazı eline aldı ve maçı 6-4 ile sonlandırarak finale yükselmiş oldu.

Maç sonrasında finale ulaşan Higgins "Uzun zaman sonra burada final oynamak güzel.İlk dört frame çok iyi geçti ikimizde çok az hata yaptık.Ali Carter ile yapacağım maçın zor olacağını düşünüyorum.Vuruş düzeyi eskisi gibi iyi düzeyde ve şampiyonluğu korumak için oynayacak." sözleriyle duygularını ifade etti.

Kaybeden Rocket ise "John çok iyi bir performans gösterdi,onun çok iyi bir oyuncu olduğunu herkes biliyor.Eğer bir oyunda yeterince şansınız yoksa,o oyunu kaybedersiniz." diyerek şanssızlığına da dert yandı.

Bu sezon oynanan John-Ronnie karşılaşmalarında üstünlüğü bulunun Higgins bu geleneği sürdürmüş oldu.Ayrıca bu maçın bir diğer önemli yanı ise geçici sıralamada birinci olan Higgins'in takipçisi Rocket ile arasını açarak sezonu büyük ölçüde birinci bitirme şansını eline geçirmiş olmasıydı.Maçta turnuvanın en yüksek serisi olan 138 gelirken, bu seriyi geçen olmaması durumunda John Higgins 2000 £'un sahibi olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder