24 Aralık 2009 Perşembe

2009 Sona Ererken

2009 yılında sona yaklaşıldı ve 2009'un son resmi turnuvası UK Championship'te sona erdi.Gelin 2009'da aklımızda kalanları hatırlayalım.


















2009'un ilk turnuvası Masters'da muhteşem bir final izledik.Dünya bir numarası Ronnie O'Sullivan, Mark Selby'e karşı 10-8 ile galip gelerek kariyerinde ki 4. Masters zaferini kazandı.Bu final 2009 yılının en iyi finali olarak otoriteler tarafından belirlendi.















2006'dan beri sıralama zaferi kazanamayan Peter Ebdon ise Çin açığı kazanarak bu özlemine son verdi.Yaşının da getirdiği konsantrasyon eksiklikleriyle sıkıntılı günler geçiren Ebdon yola devam edeceğini gösterdi.













2008 Dünya Şampiyonasın'da süpriz şekilde bir çıkış gösteren ve bir de maksimum yapan Ali Carter ise 2009 yılını pek iyi geçiremedi.Bu sene Welsh Open zaferine imza atan genç snookercı bu ritmini sürekli olarak devam ettiremedi.


















Bu sene The Crucible'da kalıp kalmayacağı sürekli tartışılan Dünya Şampiyonasın'da ise ilkler yaşandı.Rory Mc Leod turnuva da boy gösteren ilk siyahi oyuncu oldu.Michaela Tabb Dünya Şampiyonası yöneten ilk kadın hakem oldu.En önemli olaylardan biri ise Stephen Hendry'nin yaptığı 147 idi.Bir önceki seni Ronnie O'Sullivan yaptığı 147 ile Hendry'nin rekorunu geçmiş ve 9'a ulaşmıştı.Hendry ise bu rekora tekrar ortak oldu.147'den akılda kalan ise Hendry'nin 3 kırmızı ile yaptığı kombineydi.Kazanan John Higgins ise kariyerinde ki 3. Dünya Şampiyonluğunu kazandı.Bu turnuva da yıldızı parlayan ise genç yetenek Mark Allen'di.





















Shangai Masters'da ise Ronnie kendi ritmine yakın bir ritimle oynayınca herkesi elini kolunu sallayarak geçti ve turnuva da zafere imza atı.Liang Wenbo turnuva da finale yükselerek kendini göstermeye başladı.


















Uzun zamandır şampiyonun değişmediği Premier League organizasyonunda ise Ronnie'nin tahtını bu kez Shaun Murphy aldı.Resmi turnuvalar arasında yer almasa bile çok büyük bir prestije sahip olan bu turnuva da genç yetenek Judd Trump turnuva da en yüksek seriyi gerçekleştirdi.


















Kariyerinde çeşitli sıralama turnuvası zaferleri bulunan Neil bu kez yine kendini Grand Prix'te gösterdi ve bu turnuvayı 2.kez kazanmayı başardı.Finalde Çinli oyuncu Ding Junhui'yi deviren Neil Robertson 75 bin £'luk ödülünde sahibi oldu.Bu turnuva da ise dikkat çeken Ding'in yavaş yavaş artan ritmiydi.














Takvimler aralık ayını gösterdiğinde snooker'in en prestijli 2.turnuvası olan UK Championship başladı.Bu turnuva da öyle bir yarı final oynandı ki uzun yıllar unutulmayacak cinsten.Ronnie O'Sullivan 8-2 geriye düştüğü maçta John Higgins karşısında 8-8'i yakalasada finale yükselemedi.Finalde genç Çinli Ding Junhui Higgins'i devirerek UK Championship zaferine imza attı.Turnuvanın en büyük süprizlerinden biri ise Peter Lines oldu.

İlginç bir deneme olan 6 kırmızı dünya şampiyonasında ise şampiyon Mark Davis oldu.Finalde Mark Williams'ı deviren dünya 42 numarası bu sayede büyük bir zafere imza atmış oldu.Ödül olarak 8 bin 880 poundu ise kasasına koydu.Turnuvada en dikkat çekenlerden birisi ise John Higgins'in İrlandalı bayan snooker oyuncusu Reanne Evans'a kaybetmesiydi.

2 yorum:

  1. Fat block zayıflama ürünü kilo verdirici bir üründür. Yorumları sitesinde mvcuttur. doktorlar tarafından onaylı ve sağlık bakanlığı izinlidir. Fat block yağ tutucu özelliği sayesinde her derde devadır. Diyet listeleri hakkında ender saraç ve karatay bi diyet hazırlamıştır ve zayıflama konusunda birebir ürünlerdir.. Cinsel ürünler kalitelidir. Aynı zamanda erotik shop olarakta hizmet vermektedir.

    YanıtlaSil