27 Aralık 2012 Perşembe

Yılın En'leri

2013'ün eli kulağında.Peki 2012 yılından akılda neler kaldı?En iyiler hangileriydi?



2012 tek ayağı kapının dışında bekliyor.Her yıl olduğu gibi 2012 de akıllara kazınan maçları, oyuncuları, üzüntüleriyle geride kalmak üzere.Anketler aşağıda sizleri bekliyor.Kendi oyumu gönderdiklerim için yorumlarımı da ekledim.

Yılın En İyi Oyuncusu

Ronnie O'Sullivan: 2011 WC ile tekrar sahaya inen Rocket için 11/12 sezonu ziyadesiyle iyi geçti.En önemlisi ise çok uzun aradan sonra gelen sıralama zaferi German Masters tam 2012 yılına denk geldi.Turnuvada ki her maçını geriden gelip götüren Ronnie, 2012 Dünya Şampiyonası için sinyalleri de vermişti aslında.Çin Açık'ta da iyi bir performans gösteren Ronnie için en önemli sınav olan Dünya Şampiyonası istediği gibi sona erdi.Rocket kariyerinin dördüncü Dünya Şampiyonluğuna kararlı bir oyunla ulaştı.Aile özlemi, depresif hayat ve hastalıkla mücadele arasında bizleri mahrum bırakmayan Ronnie şüphesiz 2012 için en iyi isim.




Yılın En İyi Maçı

Gerçek o ki 2012'de aklımıza yazılan bir çok maç oynandı.Maç sonu gerilimleriyle 2012 Masters'dan Neil-Judd ve Dünya Şampiyonasından Judd-Carter maçı.Judd-Carter maçı bir çok anlamda izleyiciyi heyecana doyurdu aslında.Geri dönüş, karar frameinde Judd'ın bulduğu snookerlar, maç içi ve dışı oyuncu tepkileri... Ek olarak Allen-Yupeng maçı da uzun süre unutulmayacak türdendi.İçerdiği anlam bakımından Ronnie-Carter Dünya Şampiyonası finali de en iyi maç adaylarım arasında.

Yılın En İyi Çıkışı

PTC'lerin takvime girmesiyle ritm bulan bir çok isim var.Yeni yıldız adayları da bu listede yer alıyor tabii.Mark Davis ve Bingham yeni takvimden en çok nasiplenen oyuncular.Bunun yanında Birleşik Krallık ve Dünya Şampiyonasında izleyiciye büyük heyecan veren yeni soluk: Luca Brecel.Fikrim bu üçlü etrafında yürüyor.

Yılın En Büyük Hayal Kırıklığı

Yılın ilk yarısı için Higgins listede başı çeker ancak yeni sezonla beraber burada olduğunu hatırlattı.Galler'de şampiyonluk yaşamasına rağmen en büyük hayal kırıklığı benim için Ding.Çok sevdiğim Matthew Stevens ve Mark Williams'ı da bu listeye ekleyebilirim.En azından bir şampiyonluk olabilirdi.




Yılın En Karmaşık Duygu Anları(?)

Bu konuda uygun başlık bulamadım.Zaten seçenekleri görünce siz de bunu iyi anlayacaksınız.Ronnie Dünya Şampiyonluğu ve Hendry'nin emeklilik kararını açıklaması bana en duygusal anları yaşattı bu yıl.




Yılın En Atarlı, Giderlisi

Mark Allen'ın eline su dökebilecek biri olduğunu sanmıyorum.Zaten ikinci seçenek de rakipleriyle maç sonlarında kapışan Judd :)

Her Yılın En Saçması

Sıralama sistemi! German Masters ve Dünya Şampiyonluğu yaşamış olan isim ilk 16 dışında.

Yılın En'leri

2013'ün eli kulağında.Peki 2012 yılından akılda neler kaldı?En iyiler hangileriydi?

13 Aralık 2012 Perşembe

Uk Championship'ten Akılda Kalanlar

Geçtiğimiz yılla beraber York'a geri dönen Uk Championship sona erdi.Gelin akılda kalanlara beraber göz atalım.



Son 7 yılda 7 farklı ismin kazandığı Birleşik Krallık Şampiyonasın'da bu yıl ki şampiyon Selby oldu.Şampiyonadan akılda neler kaldı?

Luca Brecel & Mark Davis

Kariyerinin başında ve sonlarında olan iki isim.Her ikisi de Uk Championship'te harika bir hafta geçirdiler.

Henüz 17 yaşında olan Belçikalı oyuncu ilk kez katıldığı turnuvada dikkatleri en çok üzerine çeken isim oldu.İlk turda Ricky Walden'ı ikinci turda Mark King'i geçen Luca çeyrek finalde de Murphy'i geride bırakmaya çok yaklaştı.Ancak onuncu ve onbirinci framede aynı şekilde kaçırdığı pembeler maçı karar oyununda kaptırmasına sebep oldu.

Hearn ile başlayan yeni snooker çağının yükselen isimlerinden olan Mark Davis, Birleşik Krallık'ta yarı finale kadar yükselmeyi başardı.Ancak oyuncu için geçilemeyen engel şampiyon Selby idi.


147

Wishaw büyücüsü kariyerinin yedinci maksimum serisine Barbican Centre'da imza attı.Higgins 11 maksimum ile rekor sahibi olan Ronnie ve Hendry'nin hemen ardında yer alıyor.2012 Uk Championship ön elemelerinde de Andy Hicks ve Jack Lisowski maksimum seri gerçekleştirmeyi başarmıştı.(İzleyememiş olanlar için)

Geri Dönüşler

Akla kazınanlar arasında şüphesiz geri dönüşler de var.Daha ilk turdan izlemeye başladığımız geri dönüşlerin arasında en çarpıcı olanları Joyce ve Selby'den geldi.Mark Joyce turnuvanın favorisi Judd'a karşı 5-2'den geri gelerek galibiyet ipini göğüslerken, Selby son Masters şampiyonu Neil'a karşı 4-0 geriye düştükten sonra üst üste 6 frame kazanarak unutulmayacak bir galibiyet aldı.

Ronnie O'Sullivan

93 yılından bu yana Uk Championship'e sektirmeksizin katılan Rocket, ilk turundan çekildiği 98 yılı dışında, ilk kez ana tabloda yer almadı.

Ve Şampiyon

Geçtiğimiz Dünya Şampiyonası öncesinde boyun sakatlığı yaşayan ve ritmini büyük ölçüde kaybeden Jester bugüne kadar ki en büyük başarısını kazandı.İki kez Masters şampiyonu için tek eksik Dünya Şampiyonluğu.

Sizin aklınızda kalanlar?

Uk Championship'ten Akılda Kalanlar

Geçtiğimiz yılla beraber York'a geri dönen Uk Championship sona erdi.Gelin akılda kalanlara beraber göz atalım.

10 Aralık 2012 Pazartesi

Tek Eksik Dünya Şampiyonluğu

2012 Birleşik Krallık turnuvasında şampiyonluk ipini Mark Selby göğüsledi.29 yaşındaki oyuncu için artık tek eksik Dünya Şampiyonluğu.


Barbican Centre'da geçtiğimiz hafta başlayan büyük heyecan sona erdi.Kariyerinde iki Masters şampiyonluğu bulunan Selby ve turnuvanın eski şampiyonlarından Murphy'nin karşı karşıya geldiği finalde gülen taraf 10-6 ile Jester oldu.

Akşam seansının ortalarına kadar başa baş giden mücadeleden 10-6 galip ayrılmayı başaran Selby, ritmini bulduktan sonra farkı da açmayı başardı.

Sabah seansı 4-4 sona eren karşılaşmada akşam seansı oldukça ağır ilerledi.Her iki oyuncunun sık sık hata yaparak birbirlerine fazlaca şans ikram etmesi 6-6'ya kadar dengeyi değiştirmedi.Ancak bu dakikadan sonra Murphy'nin uzun mesafelerde ki düşüşü, Selby'nin toparlanması ile aradaki fark açılmaya başladı.Magician skoru 8-7'ye taşımak için ciddi şansı olan onaltıncı frame'i inanılmaz bir şekilde kaptırınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Son framede Murphy'nin oyuna dahil olamamasını iyi değerlendiren Selby rakibinin frame sonunda ki snooker arayışlarını da çöpe atarak kupayı kaldıran taraf oldu.

Mark Selby'nin zaferi oyuncuya 8 bin sıralama puanıyla beraber 125 bin £'luk bir ödülü de getirirken, finalde yer alması sıralamada tekrardan birinciliğe yükselmesini sağladı.Ayrıca Selby bu zaferle beraber 2008 Galler Açık, 2011 Shanghai Masters olan sıralama karnesine şu ana kadar ki en büyük zaferi olan 2012 Uk Championship'i de ekledi.Jester'ın kazandığı 125 bin £'luk ödül para bazlı sıralamada Ronnie'nin önüne geçerek üçüncü sıraya yerleşmesini de sağladı.

Daha önce 2008 ve 2010 yıllarında Masters'ı kazanmış olan Selby, takvimin en prestijli ikinci turnuvası olan Uk Championship'te de şampiyonluğa ulaşarak gözünü Dünya Şampiyonluğuna çevirdi.Bu üçlüyü tamamlamak için sırada bekleyen oyuncular arasında Neil Robertson, Ding Junhui, Shaun Murphy gibi isimler de yer alıyor.

2005 yılında Dünya Şampiyonluğu, 2008 yılında ise Birleşik Krallık şampiyonluğu kazanmış olan Shaun geçtiğimiz yıl Masters finalinde Neil'a kaybetmişti.

Şampiyonun maç sonu açıklamaları şöyle;

"Bu benim için çok şey ifade ediyor, oldukça mutluyum.Finalde Shaun gibi bir ismi geçmiş olmak bu galibiyeti daha da özel kılıyor.Hafta boyunca çok iyi maçlar değiil çok iyi frameler oynadım.Özellikle son anları çok iyi oynadım şu an Birleşik Krallık şampiyonu olarak buradayım.Tuhaf bir duygu.Önde olduğum kimi framelerde Shaun bana şanslar vermesine rağmen bitirişi yapamadığım anlar oldu.Boyun rahatsızlığımdan kurtuldum ve umarım geri dönmez.Sakatlığım sırasında kötü zamanlar geçirdim ama tekrar iyi performansıma döneceğime inanıyordum.O sıralarda öz güvenim tamamen ortadan kaybolmuştu.Hala kendime gelme safhasındayım."

Tek Eksik Dünya Şampiyonluğu

2012 Birleşik Krallık turnuvasında şampiyonluk ipini Mark Selby göğüsledi.29 yaşındaki oyuncu için artık tek eksik Dünya Şampiyonluğu.

9 Aralık 2012 Pazar

Uk Championship 8.Gün

Uk Championship'te final için kalan son koltuğun sahibi de belli oldu.Mark Selby kariyerinde ki ilk Birleşik Krallık finaline ulaşan taraf oldu.



Birleşik Krallık'ta finalin ikinci ismi de belli oldu.Bu yılla beraber ikinci yarı finaline ulaşmış olan Selby 9-4'lük galibiyetle ilk finaline de ulaştı.

Selby baştan sona önde götürdüğü maçta 121'lik bir seriye de imza attı.Maça kötü başlayan ve bulduğu şansları basit hatalarla kaybeden Davis akşam seansına 6-2 geride girdi.Akşam seansında iki frame alan Mavis skoru 8-4'te tutmayı başardı.Ancak son framede bulduğu şansı kötü kullanan ve kaçırdığı siyahın ardından frame'i rakibine teslim eden Davis maçtan 9-4 mağlup ayrıldı.

Mark Selby bu zaferle beraber kısa süreliğine Trump'a kaptırdığı birincilik koltuğuna tekrar yerleşirken, kariyerinde ki 8. sıralama turnuvası finaline ulaştı.Jester 2011 Shanghai Masters finalinde M Williams'ı 10-9 geçerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

Finalde karşılaşacak olan Shaun ve Selby son olarak World Open çeyrek finallerinde karşı karşıya gelmişlerdi.Mücadele Selby'nin 5-0'lık galibiyeti ile sona ermişti.

En iyi 19 frame üzerinden gerçekleştirilecek olan final maçının seans ve tv programın buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf:Monique Limbos

Uk Championship 8.Gün

Uk Championship'te final için kalan son koltuğun sahibi de belli oldu.Mark Selby kariyerinde ki ilk Birleşik Krallık finaline ulaşan taraf oldu.

8 Aralık 2012 Cumartesi

Uk Championship 7.Gün

Barbican Centre'da harika maçlar serisi devam ediyor.Brecel'i geriden gelerek karar oyununda geçmeyi başaran Murphy bugün aynı tarifeyi Carter'a uyguladı.



Uk Championship'te geri dönüşler devam ediyor.İlk turdan itibaren görmeye başladığımız harika geri dönüşlere bugün bir yenisi daha eklendi.Murphy 8-4 geriye düştüğü maçta Carter'a karşı 8-9 galip gelmeyi başardı.

Sihrini konuşturan Magician kariyerinde ikinci kez Birleşik Krallık finaline yükselirken, kariyerinde ki 8. sıralama finaline ulaşmış oldu.

Maçın sabah seansını 5-3 önde bitiren Carter, akşam seansında da rakibinin hatalarını iyi değerlendirdi.Shaun'un yarım bıraktığı serilerin ardından cezayı kesen ve skoru 8-4'e getiren Ali ardından rakibini izlemeye koyuldu.Akşam seansının mini seans arasından sonra uzun mesafelerde toparlanan ve beyaz topun cebe gitmesi konusunda ki şanssızlığını da alt eden Murphy üst üste harika frameler çıkardı ve skoru 8-8'e taşıdı.

Karar oyununa harika bir uzak mesafeyle başlayan Carter restle yaptığı vuruşu kaçırdıktan sonra Shaun tekrar masaya geldi.Bulduğu tek şansı sonuna kadar kullanan Murphy, rakibini tekrar masaya getirmedi ve maçtan 9-8 galip ayrıldı.Murphy'nin maç sonu açıklamaları şöyle;

"Ali kaybetmedi de ben kazandım diye düşünüyorum ve oldukça mutluyum.Dürüst olmak gerekirse kazandığıma inanamıyorum.Önceki maçlarda rakiplere göre gerideydim ama hayatımın en iyi 5 frameini oynadım.Finale kadar boşluğum olması işime gelecek.Eve gidip duş almayı ve Mark'ların maçını izlemeyi düşünüyorum."

Shaun şampiyonluk yaşadığı 2008 finalinde Fu'ya karşı 10-9'luk skorla galip gelmişti.Oyuncunun muhtemel rakipleri olan Davis-Selby ikilisi ise daha önce bu turnuvada final göremediler.

Kaçıranlar maçın özet görüntülerini bu gece 02:00'dan itibaren Eurosport 2'den yahut buradan izleyebilirler.

Turnuvada son finalist yarın gerçekleştirilecek Selby-Davis maçının ardından belirlenecek.Yarının tv yayın akışına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Fotorağf:Monique Limbos

Uk Championship 7.Gün

Barbican Centre'da harika maçlar serisi devam ediyor.Brecel'i geriden gelerek karar oyununda geçmeyi başaran Murphy bugün aynı tarifeyi Carter'a uyguladı.

6 Aralık 2012 Perşembe

Uk Championship 6.Gün

Birleşik Krallık'ta yarı final mücadeleleri devam ediyor.Çeyrek finalde yer alarak izleyiciyi heyecanlandıran Luca bugün yarı finalin eşiğinden döndü.



Uk Championship'te yarı final mücadeleleri nefes kesti.Bir önceki turda Joyce'u rahatlıkla geçen Kaptan bu kez Bingham'a diş geçirmeyi başarırken, son topuna kadar tansiyonun düşmediği maçta Shaun Murphy Brecel'i geçmeyi başardı.

İlk turda Walden, ikinci turda Mark King'i elemeyi başaran Brecel yarı finalin de eşiğinden döndü.Maçı hiç bırakmayan, 5-4 öne de geçen 17 yaşında ki oyuncu maçı bitirme şansını bulduğu son pembeyi kaçırdıktan sonra skor 5-5'e geldi.Her iki oyuncunun da baskıyı çokça hissederek basit hatalar yaptığı karar frame'i ise büyük bir dramaya sahne oldu.İki tarafa da gidip gelen decider'da yarı finale doğru koşturan Murphy son kırmızıyı kaçırınca tüm gözler Luca'ya çevrildi.Belçikalı yarı finale doğru yavaş yavaş yürürken son pembeyi benzer şekilde kaçırınca kazanan Magician Murphy oldu.

Kariyerinde ilk kez katıldığı Birleşik Krallık turnuvasında çeyrek finale yükselmiş olan Luca turnuvayı 4 bin sıralama puanı ve 17 bin £'la kapadı.Genç oyuncu bunun yanında Dünya Şampiyonasının hemen ardına ikinci büyük turnuvada da büyük bir tecrübe edinmiş oldu.

Turu geçen Murphy ise turnuvada ki dördüncü yarı finaline ulaştı.Murphy aynı seansta mücadele eden Ali Carter ile final mücadelesi verecek.Murphy'nin maç sonu açıklamaları şöyle;

"Bir çok kez maçı kaybettiğimi düşündüğüm anlar oldu.Son framede masayı temizlemek için harika bir şans buldum ama gerçekleşen kick adeta kabustu.Bence adrenalin ve tecrübesizlik Luca'nın kaybetmesine sebep oldu.Rahatlamış durumdayım.Maçı 6-0 ve bir de maksimumla kazansam bu kadar keyif alabilirdim.Bir sonraki maçında bu kadar hata yapma lüksüm yok.Ali ile çok iyi arkadaşız ve maçı sabırsızlıkla bekliyorum."

Seansın sona eren ilk maçında ise Ali Carter galibiyete ulaşan taraf oldu.Seans arasına 3-1 önde giren Kaptan bir ara kontrolü kaybedip skorun 5-4'e gelmesine engel olamasa da son framede rakibine daha fazla şans tanımadı ve maçtan 6-4 galip ayrıldı.

Carter'ın tek yarı finali olan 2008 yılında şampiyonluk yaşayan isim Murphy olmuştu.Kaptan 2008 yılında ki yarı finalde Fu'ya 9-7 kaybetmişti.Carter'ın maçı sonu açıklamaları ise şöyle;

"Biraz sıkıntıya giren bir oyundu ama hedefiniz yarı finalse zaten kolay olmayacaktır.Hala iyi oynadığımı düşünmüyorum ama yarı finallerde olmak güzel.Hedefim turnuvayı kazanmaksa bir an önce iyi oynamaya başlamalıyım."

Akşam seansının maçlarında ise Mark Davis, Gallerli rakibi Stevens'ı 6-4 geçmeyi başardı.

Mark Selby ise efsane olacak bir geri dönüşe imza atarak yarı finale adını yazdırdı.Jester 4-0 geriye düştüğü maçta tam 6 frame üst üste kazanarak Neil'ı evine gönderdi.Maç içerisinde iki yüzlük seri de gerçekleştiren Selby, Davis ile final mücadelesi verecek.

Yarı finallerin oynanacağı 7. günün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Uk Championship 6.Gün

Birleşik Krallık'ta yarı final mücadeleleri devam ediyor.Çeyrek finalde yer alarak izleyiciyi heyecanlandıran Luca bugün yarı finalin eşiğinden döndü.

Higgins'ten 7.kez Maksimum Break



 UK Championship'te büyüleyici anlar yaşanmaya devam ediyor.


 Eleme maçlarında gerçekleşen 2 farklı "147"nin ardından dün akşam John Higgins, kendi kariyerindeki 7., dünya tarihindeki resmi 96. maksimum break'i gerçekleştirdi. Dün akşamı bir kez daha hatırlamak için videoyu izleyiniz.



Higgins'ten 7.kez Maksimum Break



 UK Championship'te büyüleyici anlar yaşanmaya devam ediyor.

5 Aralık 2012 Çarşamba

Uk Championship 5.Gün

Birleşik Krallık'ta Brecel heyecanı devam ediyor.İlk turda Walden'ı geçmeyi başaran genç oyuncu ikinci turda ki şansını da iyi kullanarak çeyrek finale adını yazdırdı.



Uk Championship'te finale adım adım yaklaşılıyor.Dünya Şampiyonasında ana tabloya kalarak fitili ateşleyen genç oyuncu Brecel, ilk kez katıldığı Birleşik Krallık'ta çeyrek finale adını yazdırmayı başardı.

İlk turda M Williams'ı geçen King ile karşılaşan Belçikalı oyuncu 3-0 geriden geldiği maçı 6-4 galip bitirdi.Seans arasına 3-1 geride giren 17 yaşındaki oyuncu 4-4'ü yakaladıktan sonra gerçekleştirdiği 74 ve 42'lik serileri ile maçı koparan taraf oldu.Çeyrek finalde Murphy ile karşılaşacak olan Brecel'in maç sonu açıklamaları şöyle;

"Harika bir duygu, harika bir maç.Kendimi çok kötü hissediyordum ve eve dönmek istiyordum.Ancak dördüncü framein ardından her şey değişti.Ardından büyük bir özgüven geldi.Maçı kazanabileceğime hep inandım.Son framede biraz gergindim ama kazanabilecek öz güveni de hissediyordum.3-0 geriden geldiğime şaşırmadım çünkü ben bir savaşçıyım.İzleyicilerin benden büyük beklentileri var ama henüz 17 yaşındayım ve yeterince vaktim var."

Seansın ikinci maçında 1 numara koltuğunu kısa süre önce kaptıran Selby vardı.Brecel gibi geriden gelen ve Gallerli rakibini turnuva dışına iten Jester da maçını 6-4'lük galibiyetle tamamladı.Turnuvaya iki senedir ikinci turda veda eden Selby son çeyrek finaline de 2009 yılında ulaşmıştı.Leicesterlı oyuncunun maç sonu açıklamaları şöyle;

"Oldukça zor oldu.Maça iyi bir başlangıç yapmak istiyordum, bunu denedim ama işler tamamen kötüye gitmeye başladı.Neyse ki seans arasından önceki frame'i çaldım ve oyunda kaldım.Kırılma noktası altıncı frame oldu.Snookerı buldum ve skoru 3-3'e getirdim.Ryan önde olmasına rağmen baskıyı hissediyordu.Beklemediğim bir kaç hata yaptı ve ardından işler yoluna girdi.Maçın sonunu çok iyi oynadığımı düşünüyorum ve bu şekilde devam edersem herkesi yenebilirim.Ama şu bir gerçek ki daha iyi başlangıç yapmam gerek."

Birleşik Krallıkta şu ana kadar gerçekleşen çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde;

Allister Carter v Stuart Bingham
Shaun Murphy v Luca Brecel

Matthew Stevens v John Higgins/Mark Davis
Neil Robertson/Barry Hawkins v Mark Selby

Uk Championship 5.Gün

Birleşik Krallık'ta Brecel heyecanı devam ediyor.İlk turda Walden'ı geçmeyi başaran genç oyuncu ikinci turda ki şansını da iyi kullanarak çeyrek finale adını yazdırdı.

Ronnie'siz Bir Sezon ve Özlem

Ronnie O'Sullivan bu sezon UK Championship'te geri döneceğini bildirse de o gün yaptığı açıklama bütün snooker severleri üzdü. Ronnie 2012/2013 sezonunun geri kalanında oynamayacak. Ama World Snooker Championship onsuz bir hiç olacak. The Rocket'in doğum gününde bu meseleyi ele aldık.


Rocket'in 2012/2013 sezonunu boş geçirme hikayesini başlıklar altında inceleyelim.

Dünya Şampiyonluğu Sonrası


Ronnie "The Rocket", Betfred 2012 Dünya Şampiyonası'nda Allister Carter'ı çekişmeli geçen maçta 18-11 yenerek dünya şampiyonu olmuştu. Dünya Şampiyonasından önce emeklilik kararı vermeyi düşünse de bu şampiyonluğun ardından emeklilik sorularına şu yanıtı vermişti:
"Daha bitmedim. Yeteneğim gitmedi. Uzun arayala ilgili düşünmek için çok vaktim oldu. Ansızın ortaya çıkan bir durum değil. Emekli oldum demiyorum ama ailem benim için en önemli şey. 6 ay snooker'a ara vereceğim. Tam olarak netleşmese de aklımdan geçen tek fikir bu."
Ağır Bir Kontrat ve Yokluk

6 ay ara nedeninden dolayı WPBSA'nın oyunculara göre şartları ağır olan kontratı imzalamadı ve içinde bulunduğu Grove Snooker'ın resmi sitesinde kendi ağızında yapılan bir açıklama yazısı yayımlandı:
"Bu yıl ki Premier League dahil olmak üzere önümüzde ki World Snooker turnuvalarında yer almamaya karar verdim.

Oyuncu kontratını imzalamadım çünkü bu bana büyük bir külfet getiriyor. Hala snooker oynamak ve Çin gibi snookera heyecan ve hayranlık duyan yerlerde bulunmayı istiyorum. Umuyorum ki gelecekte oyun içerisinde olacağım." 
Anlaşmazlıklar

Ronnie Shanghai Masters'a katılmayı çok istediğini belirten bir açıklama yaptı. Bu katılma yolunun da wilcard'tan geçtiğini belirtti:

"World Snooker'ın kontratına imza atmadım bu yüzden Shanghai'ya kadar turnuvalara katılmayacağım.Ancak organizatörler bana wildcard şansı verirse bu tip turnuvalarda yer almak isterim."

Bu açıklamalardan bir süre sonra World Snooker, Ronnie'nin açıklamalarına cevap niteliğinde bir wildcard açıklaması yaptı:
"World Snooker'ın wildcardlara izin vermesinde ki amaç, UK dışında ki belirli ülkelerin genç oyuncularının gelişmeleri ve büyük turnuvalar için tecrübe kazanmasıdır. Wildcardlar sadece ev sahibi ülke ya da bölgenin amatör oyuncuları için geçerlidir. Ayrıca wildcardlar World Snooker, WPBSA, organizatörler ve ülkede ki ilgili kurum ile beraber belirlenmektedir."
Fakat bu açıklama ile World Snooker'ın wildcard verme olayları çelişkiye düşüyordu. Fakat WPBSA'den çok para kaynağı organizatörlerin düdüğü çalıyordu. Turnuvalara isimlerini verip ödülleri karşılamak onların işi sonuçta. Hâliyle turnuvaları satın alanlar bu adamlar.

Bu konu ileride kapanır derken Ronnie başka bir açıklama daha yaptı. Times'a yakında diğer oyuncuların bir gün yoğun takvim trafiğinden şikayetçi olacağını belirten Ronnie şu açıklamaları yaptı:
"Yakın zamanda Mark Williams ve Higgins de benim gibi hissetmeye başlayabilirler, Hendry benzer nedenlerden emekli oldu. Mark, Higgins, Hendry, Judd, Neil, Ding ve kendimin de içinde olduğu bir gösteri yapabiliriz. Bunlar seyircinin görmek istediği isimler.
Kendimi World Snooker turnuvalarında mücadele ederken göremiyorum, büyük turnuvaları var ancak onlarda yer alamıyorsam başka şeyler yapmam gerek.İnsanlar televizyonun başına belirli isimler için geçerler, örneğin teniste John McEnroe. Çünkü oyuncunun yapacaklarıyla heyecan vereceğini bilirler. Onlarla düzenli turnuvalar yapmak harika olabilir. Sadece 8 kişilik yer ve insanlar sizi izlemeye gelecekler. Bence ana turdaki 8-9 oyuncu bu konseptle ilgilenecektir."

Bu açıklamalardan sonra Barry Hearn, Ronnie'nin açıklamalarına sert bir cevap verdi: 
"Görünüyor ki Ronnie kendine yapacak bir şeyler bulmuş ancak tur oyuncularının onay verilmemiş turnuvalarda yer alması yasak .Bize karşı olan herhangi bir girişime müsaade etmeyeceğiz.Tur oyuncularının Ronnie'nin formatında oynaması söz konusu değil. Umuyorum Ronnie kendini Dünya Şampiyonu yapan oyunu desteklemeye devam eder, karşısında olmaz.
Kesinlikle harika bir oyuncu ve turda ona ihtiyacımız var. Ancak onun veya bir başkasının bu tip bir girişimine karşı 0 tolerans söz konusu. Ağır yaptırımlar söz konusu olabilir."
Ronnie böyle bir fikir ortaya koymuş olsa Barry Hearn seyirci çekmek ve daha fazla para kazanmak için bunu kabul ederdi normalde. Bu atışmanın altında Ronnie'nin World Snooker ile fazladan para konusu da vardı. Ronnie fazladan para talebi iddialarına da Daily Star'a konuşarak yanıt verdi:
"Olan biten her şey parayla alakalı değil.İnsanlar tam olarak gerçeklerin bilmiyorlar.8 yıl daha oynayabilecek hevese sahibim.Mesele yalnızca para olsa oynamaya gerek olmazdı, snookerda büyük paralar yok.Oyun için iyi bir temsilci olmadığımdan bahsedenler boş konuşuyor.Kimileri oyunu sadece para ve ün için oynarken ben bunu yapmıyorum, ben bir winner'ım.Eğer turnuvaya dört gün önceden gelmek, saat ikiye kadar imza dağıtmak gibi ekstra şeyler yapmak zorunda olmasaydım, paranın hiç bir önemi olmadan kontratı imzalardım.Ama hem bunları yapıp hem de oynamamı istiyorlarsa bunun da bir değeri olduğunu bilmeleri gerek.Tek umudum iki yıl içinde Barry'nin işleri yoluna koyup daha adil hale getirmesi ve hata yaptığının farkına varması."
Günler günleri, aylar ayları kovaladı... ve Nihayet!

İlk önce bazı oyuncuların tatil nedeni ile katılmadığı, bazı oyuncuların ise (özellikle favori oyuncuların) iddiasız isimlere 1. ve 2. turlarda elendiği bir Wuxi Classic gördük. Sonra onu aratmayan ara sıcak bir Sangsom 6 Red Championship. Ve Avustralya Bendigo'da düzenlenen, Wuxi Classic'ten sonra ilaç gibi gelen bir Australian Open. PTC'lerdi European Tour'lardı zaman gelip geçti. Sıralama turnuvası olmayan Premier League'e Ronnie'nin yerine wildcard ile John Higgins geldi. Tüm bunlar olmuşken Ronnie'nin bulunduğu menajerlik şirketi Grove Snooker'dan bir açıklama geldi:
"Güzel haberler var. Ronnie yeniden oynayabilir. Kontrat açıklığa kavuştu. Uk Championship ve International Championship'e katılım tamam."
Ve Ronnie'nin ağzından bir açıklama: 
 "Snookera 6 aylık bir ara vereceğimi söylemiştim, bu devam ediyor. Sezonun kalanında mücadeleye devam edeceğim için sabırsızlanıyorum. Snookera geri döndüğüm ve yakın zamanda hayranlarımı göreceğim için mutluyum."
Gloucester'da Bir Ronnie



Gloucester'da düzenlenen 3. Birleşik Krallık PTC'sine katıldı Ronnie. Simon Bedford ile karşılaşan The Rocket o kadar berbat oynadı ki hiç bir pozisyonda güvenli vuruşa başvurmadı. Her pozisyonu pota çevirmeye çalıştı ta ki bir yere kadar. İlk turda 4-3'lük bir skor ile elendi.İnternational Championship açıklamasına kadar bir daha da başka turnuvalarda göremedik.

Ronnie ilk 16'dan Düşüyor

John Higgins'in Shanghai Masters şampiyonluğu sonrasında düzenlenen sıralamada Ronnie ilk 16'dan düşmüş,
17.'liğe gerilemişti. Bu durum için ITV mikrofonlarına konuşan Ronnie bazı açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalar belki de bu sezon oynamak istemediğine küçük bir ipucu idi.
Şu an ilk 16 dışındayım çünkü her turnuvada oynamaya ve sürekli seyahate hazır değilim. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 17 turnuvada yer aldım ve çok zorlandım. Aynı şeyi bu yıl yapabileceğimi sanmıyorum. Yüksek standartlarım olduğunu biliyorum ancak aksini hissettiğim anda oynamam için bir sebep olmayacak. Dünya Şampiyonluğu, Almanya zaferi ve ek olarak geçirdiğim iyi bir yılın ardından ilk 16'da kalamıyorsam belki de ıstakayı kenara bırakabilirim."
International Championship Öncesi Açıklamalar

Shanghai Masters'dan sonra Çin'de düzenlenecek Uluslararası Açık turnuvasında snooker severlerin kendisine hasretine sonlandıracak olan Ronnie O'Sullivan, kendisine eleştirenlere yanıt verdi. 2005 dünya şampiyonu Shaun Murphy dahil olmak üzere bazı oyuncular, bu sezon kaçırdığı turnuvalar için O'Sullivan'ı oyunun gerçek elçisi rolünü üstlenmediğini söylediler. The Rocket ise Daily Star'a şu demeçleri verdi:
Ben bu oyunun gerçek elçisi olamadığım için eleştiriliyorum. Onlar dünya şampiyonu olduktan sonra iyi oynamıyorlar ama belki para için bu turnuvalarda bulunuyorlar. Onlar ünlü ve şöhretli olmak istiyorlar. Onlar birincilik, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülükleriyle mutlular. Fakat benim için bu durum böyle değil. Ben snooker  oynamak, oyunun keyfini yaşamak, yarışmak ve kazanmak istiyorum. 
Daily Star haricinde The Sun'a da bazı açıklamalarda bulundu:
"Birkaç ay geçti ama zaten yerimi kaybedince başka bir kuşak alacaktı. 16 yaşındakiler şöyle düşünmüştür: 'Ronnie'yi görme imkanım oldu. Başkasından asla görmediğim bir şekilde snooker oynardı.

Tıpkı Maradona, Nicklaus, Senna ve Tyson'ın hâlâ konuşulduğu gibi 10 yıl içerisinde beni hatırlayacaklar ve benden bahsedecekler."
Hasret Çin'de de Sürmeye Devam Ediyor 



Ronnie'den malesef snookerseverlerin heyecanını öldürecek bir açıklama geldi. Bu açıklama da Grove Leisure'un internet sitesinde yayınlandı:
"Devam eden sağlık problemlerimden dolayı International Championship'te yer alamayacağım için üzgünüm. Chengdu'da mücadele etmeyi isterdim ancak doktorumun tavsiyesi üzerine seyahat etmeyeceğim. Oluşturduğum hayal kırıklığından dolayı World Snooker'dan, hayranlarımdan ve sponsorlardan özür diliyorum. Yakında görüşmek dileğiyle."
Bu açıklamanın arkası bekleniyordu tabi ki. Çünkü Ronnie'nin bir dediği diğer dediğine tutmuyordu. Kararlarını çabuk değiştiriyordu. Herkes Ronnie'nin UK Championship ile döneceği günü heyecanla bekliyordu. UK Championship'in resmi posterinde Mark Selby ve Judd Trump'la birlikte görünüyordu. Ta ki kara haber gelene kadar...

Kara Haber Tez Gelir 


12 gün sonra WPBSA Başkanı Barry Hearn Ronnie ile ilgili resmi kara haberi verdi.
"Ronnie ile konuştum, başvurduğu tüm turnuvalara katılmama kararı aldığını söyledi ve sezonun geri kalanında da yer almayacak.Çözmesi gereken kişisel sorunları var.Umuyorum gelecekte her şey yoluna girecektir."
Zaten Barry Hearn'le bu sezon çok anlaşmazlıklar yaşadı Ronnie. Her Allah'ın haftası bir turnuva gerçekleştiriliyordu. Bir taraftan zorlu mücadeleler, bir taraftan ateşli hastalığı, bir taraftan ailesi derken artık strese girmek istemiyordu. Belki de kendisi için en iyi kararı verdi şimdilik... Şimdilik herkes onun World Championship'te süpriz yapmasını bekliyor ama bu olmayacak gibi.

Ronnie Şu An Ne Yapıyor?




Ronnie şu an Snooker Legends ile turnuvalara çıkmaya devam ediyor. Bu arada O2 Arena'da düzenlenen ATP Dünya Turu Finalleri'nde oynanan Roger Federer-Janko Tipsarevic maçının ön safhalarında gördük kendisini.


Geçen haftalarda Liang Wenbo, Jack Lisowski ve Ali Carter ile birlikte Hotshot Masters adlı bir eğlence organizasyonuna çıkıp snooker oynadı. Ondan sonra da ITV4 kanalında yayınlanan "Sports Life Stories" programında kendi hikayesine yer verildi. Çocukluğundan snooker'a başlamasına, ilk şampiyonluklarından ailesinin yaşadığı felaketlere, Judd Trump ile tanışmasından şimdiki hayatına kadar her türlü konuyu Ronnie'nin ağızından dinledik. Bu belgesel yayınlandıktan sonra da Merlin Media adlı bir menajerlik şirketine anlaşma sağlayıp imzasını attı. Fakat Grove Leisure'daki bağlarını da koparmış değil.


O Ronnie O'Sullivan. O snooker'ın başına gelen en güzel şey. Yetenekli, karizmatik, soğukkanlı, dahi, çılgın,  ve de merhametli. 80'lerdeki Steve Davis dönemini ve 90'lardaki Stephen Hendry dönemini göremeyenler 2000'li yıllarda Ronnie O'Sullivan ve John Higgins dönemini gördü. Ronnie, John Higgins'e göre daha fazla adından bahsettirdi. Hızlı oyunuyla, zaferleiyle; açıklamalarıyla, kararlarıyla, özel hayatıyla. Kısacası herşeyi ile bir olay, bir fenomen, bir üstad, bir mızıkçı, bir dahi. Bugün "Roket"in doğum günü. Bize yaşattığı güzellikler için ona ne kadar teşekkür etsek az...

Nice yıllara Ronald Antonio O'Sullivan...

Ronnie'siz Bir Sezon ve Özlem

Ronnie O'Sullivan bu sezon UK Championship'te geri döneceğini bildirse de o gün yaptığı açıklama bütün snooker severleri üzdü. Ronnie 2012/2013 sezonunun geri kalanında oynamayacak. Ama World Snooker Championship onsuz bir hiç olacak. The Rocket'in doğum gününde bu meseleyi ele aldık.


4 Aralık 2012 Salı

Uk Championship 4.Gün

Uk Championship'de dördüncü gün son 16 turu maçlarıyla başladı.Turnuvanın favorisi Judd'ı erkenden eve gönderen Joyce aynı performansı bu turda gösteremedi.




York'da devam eden Birleşik Krallık turnuvasında ikinci tur heyecanı başladı.Günün sabah seansında eski Uk şampiyonlarıdan Matthew ve son Dünya Şampiyonası finalisti Carter çeyrek finalde yer almayı başaran isimler oldular.

2004 yılından bu yana Uk Championship'te çeyrek finale yükselemeyen Stevens şeytanın suratına tokadı atmayı başardı.Gallerli oyuncu uzadıkça uzayan maçın seans arasına 3-1 önde gitmesine rağmen Fu 4-4'lük eşitliği yakalamayı başardı.Son iki frame'i çok iyi oynayan ve onuncu framede de çok güzel bir masa temizlemeye imza atan Matthew maçtan 6-4 galip ayrılmayı başardı.Gallerlinin maç sonu açıklamaları şu şekilde;

"İyi bir maç olmadı.Ben de Marco da hatalar yaptık ama bazen maçlar böyle gider.Devam edebilmek için daha iyi oynamam gerek.Ancak hala turnuvadayım ve hala kazanabilirim."

Seansın sonuçlanan ilk maçında Carter rahat bir maç çıkardı.İlk turda Trump'ı 5-2 geriden gelerek turnuva dışına iten Joyce ile karşılaşan Essexli büyük ölçüde rahat geçirdiği maçtan 6-2 galip ayrıldı.Kaptan Birleşik Krallık'ta ki en iyi derecesini 2008 yılında yarı finale kalarak gerçekleştirmişti.Oyuncunun maç sonu açıklamaları şöyle;

"4-0'lık ilk seans oldukça iyiydi.Ama Judd'ın başına nelerin geldiğini biliyoruz.Aynı şeyleri yaşamamak konusunda kararlıydım.Çok iyi oynadığımı söylemem ama mesela çok iyi oynamak değil kazanmak.Şu an çeyrek finallerdeyim ve umarım biraz daha ilerleyebilirim."

Akşam seansında Murphy-Dott ve Maguire-Bingham maçları gerçekleştirilecek.

Uk Championship 4.Gün

Uk Championship'de dördüncü gün son 16 turu maçlarıyla başladı.Turnuvanın favorisi Judd'ı erkenden eve gönderen Joyce aynı performansı bu turda gösteremedi.


3 Aralık 2012 Pazartesi

Uk Championship 3.Gün

Barbican Centre'da heyecan devam ediyor.Üçüncü günle birlikte son 16 turunun boş kalan koltukları sahibini buldu.



Uk Championship'te ilk turun sonuna gelindi.Şampiyonluğun güçlü adaylarından Neil adeta esip gürlediği maçta 6-1 galip gelirken, Gallerlilerin mücadelesinde kazanan Matthew Stevens oldu.

2010 yılında Dünya Şampiyonluğu, 2011'de Masters şampiyonluğu yaşayan Neil kendisi için önemi büyük olan Birleşik Krallık şampiyonasına estirerek başladı.Tom Ford'a karşı sergilediği oyunla rakiplerine göz dağı veren oyuncu maç sonuna %97 pot başarısıyla girerken toplamda 4 yüzlük seri gerçekleştirmeyi başardı.Mücadeleden 6-1 galip ayrılan Avustralyalı ikinci turda Barry Hawkins ile mücadele edecek.Aussie'nin maç sonu açıklamaları şöyle;

"Maç içerisinde öz güvenim en yüksek noktadaydı.Antrenmanlar harika gidiyordu.Yanılmıyorsam bundan öncesinde Tom'a karşı 6-1 ya da 6-0'lık bir galibiyetim vardı.Bunun farkında olarak buradaydım, iyi olursam, baskıyı üzerine gönderirsem zorlanacağını düşündüm.Turnuvada hala çok iyi oyuncular var.Benim için Masters'ın ardına burada şampiyonluk yaşamak harika olur.Kısa süre içinde büyük üçlüyü kazanmış olma fırsatı benim elimde ve eğer gerçekleşirse fantastik olur."

Seansın diğer maçında Gallerli oyuncular Stevens ve Dale karşı karşıya geldiler.Matthew Stevens'ın 6-1'lik üstünlüğü ile sona eren mücadelede Dale'in cildinde oluşan kırmızı noktalar dikkatleri çekti.Maç boyu bunun sıkıntısını da yaşayan Dale'in zona hastalığından şüphelendiği de gelen haberler arasında.Stevens'ın maç sonu açıklamaları ise şöyle;

"Dale gerçekten kötü gözüküyordu.Onun adına üzgünüm çünkü önemli bir turnuvada bunun olması büyük şanssızlık.Geçtiğimiz yıl burada çok iyi işler yapamadım, çok maç oynadım ama çok fazla kazanamadım.Dur kalklar biraz can sıkıcı ama BBC'nin olduğu bir turnuvada yer almak her zaman güzeldir.9 yıl önce burda kazanmış olmak harikaydı hala dün gibi.Eşimin de hamile olduğu bir dönemde, kahramanlarımdan biri olan Hendry'i geçip şampiyon olmak inanılmazdı."

Fotoğraf:Monique Limbos

Uk Championship 3.Gün

Barbican Centre'da heyecan devam ediyor.Üçüncü günle birlikte son 16 turunun boş kalan koltukları sahibini buldu.

2 Aralık 2012 Pazar

Uk Championship 2.Gün

Birleşik Krallık'ta heyecan devam ederken, son şampiyon ve şampiyonluğun en büyük adayı olan Judd ilk turdan evin yolunu tuttu.



Uk Championship'te ikinci gün ikinci sürpriziyle geldi.Bir çok bahis şirketinin birinci sıradan favorisi olarak turnuvaya giren son şampiyon ağır bir yenilgi aldı.

Maça zorlu bir ilk frame alarak başlayan ancak farkı git gide açan Judd seans arasına 3-1 girdikten sonra 5-2'lik üstünlük kurmayı başardı.Ancak genç oyuncu son zamanlardaki yüksek temponun etkisini devam eden framelerde hissetmeye başladı.İşte Joyce'un akıllı oyunu da eklenince Blackpoollu oyuncu bir bir frameler kaybetti ve açık ara favori olduğu maçı karar oyununda 6-5 kaybetti.2010 yılında burada çeyrek final oynamış olan Joyce maç sonunda şunları söyledi;

"Çok mutluyum.Belki harika bir performans yoktu ama inanılmaz bir baskı hissettim.Dürüst olmak gerekirse hala titriyorum.Bana göre sıralamam yanlış, umarım Carter'ı tekrar mağlup ederek iyi bir yol katetebilirim."

Ön elemede harikalar yaratarak ana tabloda yer almayı başaran Nugget, Carter'a diş geçiremedi.Güvenli vuruşlarıyla Captain'i zora sokan ancak seri üretmede sıkıntı yaşayan Davis maçtan 6-2 mağlup ayrıldı.

Son zamanların parlayan isimlerinden Cao Yupeng de seyirci karşısındaydı.Kendisi gibi formda olan rakibi Davis ile karşılaşan Çinli oyuncu uzun mesafe potlarında önceki performanslarının altında kaldı.Davis'in etkili oyunuyla beraber yalnızca tek frame alabilen Yupeng maçtan 6-1 mağlup ayrıldı.

Son 16'da yerini ayırtan diğer isim Murphy oldu.Maça hasta şekilde çıkan Milkins'i 6-3 mağlup etmeyi başaran Shaun seans arasına 3-1 önde giren taraf oldu.Ardından skor 4-3'e kadar gelse de kendisine yeten iki frame'i alan bir de 85'lik seri gerçekleştiren Magician ikinci tura yükselen taraf oldu.Oyuncunun maç sonu açıklamaları şöyle;

"Annem çok fazla şampiyonluğum olmadığımı söylemeye devam ediyor ama en büyük iki turnuvayı kazandım(Uk Championship ve World Championship).Ayrıca en büyük üçüncü turnuva olan Masters'ı da az kalsın kazanıyordum.O yüzden doğru yolda olduğumu düşünüyorum.Rakibinizin zayıf yanlarını saptamaya çalıştığımız günler geride kaldı gibi çünkü çok fazla snooker oynanıyor ve herkes iyi bir durumda.Umarım Dott'u geçerek haftanın geri kalanında burada olabilirim."

Birleşik Krallık'ta üçüncü gün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Uk Championship 2.Gün

Birleşik Krallık'ta heyecan devam ederken, son şampiyon ve şampiyonluğun en büyük adayı olan Judd ilk turdan evin yolunu tuttu.

1 Aralık 2012 Cumartesi

Uk Championship 1.Gün

Prestijini para ödülüne bakılmaksızın kazanmış olan, takvimin ikinci en büyük sıralama turnuvası Uk Championship'de başlangıç yapıldı.



Takvimde Masters'ın ve sezonun ikinci yarısını izleyiciye müjdeleyen Uk Championship, York'da başladı.Eski şampiyonlardan Higgins, Ding, Maguire gibi isimler turnuvanın ilk gününde sahne aldılar.

Holt ile karşılaşan Higgins, kötü oynamasına rağmen kazandığı maçlar arasına bir yenisini daha ekledi.Seans arasına 3-1 giren İskoç oyuncu ardından felaket düzeyine inen uzun mesafe pot denemeleriyle beraber maçı zora soktu ancak 6-3'lük galibiyetle ikinci turun kapısından giren isim olmayı başardı.

İlk seansta başlayan diğer maçta Liang Wenbo ve Shoot-out'un son şampiyonu Hawkins karşı karşıya geldiler.Maçı 3-1'den 4-3 getirmeyi başaran ve bu sürede çok iyi bir oyun ortaya koyan Çinli oyuncu maçın favorisi konumuna gelmesine rağmen salondan boynu bükük ayrıldı.Uzun yıllardır yaşadığı en büyük problem olan oyun için istikrarsızlığı bu maçta da nükseden Çinli gerekli olan iki frame'i alamadı ve 6-4 mağlup oldu.

Turnuvanın ilk sürprizi de ilk günde geldi.Yüksek pot yüzdeleriyle kıran kırana geçen Day-Ding maçında Gallerli oyuncu 4-3 geriye düştüğü maçı 6-4 kazanmasını bildi.Day, Birleşik Krallık şampiyonasında ikinci turdan ötesini görememişti.Gallerlinin rakibi Selby v M White maçının ardından belli olacak.Oyuncunun maç sonu açıklamaları şöyle;

"İkimizde harika bir maç çıkardık.Sanırım maçın kırılma noktası üçüncü framede gerçekleşti.Ding kendine sarıdan snooker bıraktı ve maç bi anda bana döndü.Umarım bugünkü oyunumu devam ettirebilirim."

İkinci seansta yine eski şampiyonlardan diğeri Maguire vardı.İskoç oyuncu rahat geçirdiği maçta O'Brien'ı 6-2 mağlup etmeyi başardı.

Günün son seansı Selby v White, Dott v Gould maçlarıyla tamamlanacak.Birleşik Krallık'ta ikinci günün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaçıranlar ilk günün maçlarına buradan göz atabilirler.

Uk Championship 1.Gün

Prestijini para ödülüne bakılmaksızın kazanmış olan, takvimin ikinci en büyük sıralama turnuvası Uk Championship'de başlangıç yapıldı.