29 Eylül 2012 Cumartesi

Bu Hafta Neler Oldu? #2

Bu hafta bazı snooker oyuncuları destek için oynadılar. Özellikle Premier League'de bu destek rüzgarı hissedildi. Bunun dışında Stephen Hendry'nin tatil anıları, Ding Junhui'nin basketbol sevgisi ve daha fazlası bugünkü yazıda.




Mark Allen/Peter Ebdon/Shaun Murphy/Paul Collier


Mark Allen bu hafta Twitter'dan takipçilerine nöroplastom hastası Oscar Knox için destek istedi. Nişanlısı Kyla McGuigan, Mark ile beraber Oscar için hazırlanan bileklikleri taktıkları resmi Twitter'da paylaştı.


Mark Allen 27 Eylül akşamı oynanacak Premier League Snooker'da görev alacak hakem ve oyunculardan Twitter'dan destek çağrısı verdi. Bu destek çağrısına İngiliz oyuncu Shaun Murphy ile Galli hakem Paul Collier destek verdi. Akşam Oscar için destek bilekliğini takanlar başta Mark Allen olmak üzere Peter Ebdon, Paul Collier ve Shaun Murphy idi. Mark Allen'in destek çağırısı yapmasına karşın bileklik takmayan tek kişi ise Neil Robertson'dan başkası değildi. Haberi yoktu galiba, çünkü Neil Twitter'da aktif takılan bir oyuncu değil. 

Ronnie O'Sullivan/Jimmy White 


Ronnie O'Sullivan, 28 yaşındaki beyin kanseri hastası Hannah Bradley için desteğe devam ediyor. Twitter'dan Hannah Bradley'in sitesini destek için paylaşan The Rocket, Jersey'deki "Snooker Legends" etkinliğinden sonra Twitter'dan Jimmy White ile Hannah'yı desteklediğini belirten bu fotoğrafı paylaştı. Snooker oyuncuları Hannah ile Oscar gibi kanser hastası olan kişiler için desteklere devam etmeli. 

Stephen Hendry 


Stephen Hendry, hem Çin'deki snooker etkinliklerine katıldı hem de Dubai'de tatil yaptı. Her zamanki gibi kulaklıkları kulağında olan The Greatest'in bu tatili doyasıca güzel geçirdiği bu fotoğraftan belli oluyor. 

Judd Trump 


Judd Trump Shanghai Masters'daki bilet fiyatlarına yapılan zam için Weibo'da hayranlarından özür diledi. Judd Weibo'da 

"Bilet fiyatları çok yüksek. Fanlarımın parası bu fiyatlardaki biletlere yetmiyor. Üzgünüm."
diyerek hayranlarından pahalı Shanghai Masters biletleri için çok üzgün olduğunu belirtti. Genelde partilerde takılıp herkesle dalga geçmesiyle meşhur Judd'un bu sözleri şaşırttı. 

Ding Junhui 


Ding Junhui'nin basketbol sevgisini size anlatamayız. Geçen hafta yine basketbol oynarken görülen Ding'in bu oyundan keyif aldığı görüldü. Eğer Ding snooker oyuncusu olmasaydı, basketbolda guard pozisyonu için iyi bir oyuncu olabilirdi.

Neil Robertson 


Neil Robertson Shanghai Masters için düzenlenen açılış toplantısındaki hiç alışık olmadığımız asık suratı ile göründü. Galiba bu Avustralyalı'yı sıkan bir şeyler var.

John Higgins/Judd Trump 


John Higgins'in keyfi Shanghai Masters turnuvası boyunca yerindeydi. Bitiş partisi için Judd Trump ile bardaklara şampanya döken Shanghai Masters şampiyonu John Higgins'in yüzündeki mutlu gülümseyiş gözlerden kaçmadı. Aynı zamanda Judd'un yüz ifadesinde de mutluluk vardı. Finaldeki agresiflik nerede, partideki dostluk nerede... 

Mark Allen/John Higgins/Stuart Bingham/Shaun Murphy 

Premier League Snooker için her hafta düzenlenecek olan Quick-Fire Questions videolarının ilk bölümünde Mark Allen, John Higgins, Stuart Bingham ve Shaun Murphy, John McDonald'ın sorularını yanıtladı ve işte bu eğlenceli görüntüler ortaya çıktı. Bu eğlenceli video ile bu yazıyı tamamlıyoruz. Haftaya görüşmek üzere! 





Bu Hafta Neler Oldu? #2

Bu hafta bazı snooker oyuncuları destek için oynadılar. Özellikle Premier League'de bu destek rüzgarı hissedildi. Bunun dışında Stephen Hendry'nin tatil anıları, Ding Junhui'nin basketbol sevgisi ve daha fazlası bugünkü yazıda.


28 Eylül 2012 Cuma

Sıralama Sistemine Eleştiri

Shanghai Masters sonrasında ilk 16 dışında kalan Ronnie sıralama sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.



Shanghai Masters'ın ardından World Snooker'ın yayınladığı yeni listede 17. sıraya kayan Ronnie 19 yıl aranın ardından ilk 16 dışında kalmıştı.

Snookera verdiği arada Jimmy White'la beraber Snooker Legends Tour'da bol bol boy gösteren Rocket dün Jersey'deydi.Jimmy karşısında 5-3 galip gelen Ronnie bir de maksimum kaçırdığı maçın ardından ITV mikrofonlarına konuştu.

"Dünya Şampiyonluğu, Almanya'da şampiyonluk ve aynı zamanda çeyrek ve yarı finaller. Yani oldukça iyi bir durumdaydım ve diğerlerinden daha iyi bir yıl geçirdim.Şu an ilk 16 dışındayım çünkü her turnuvada oynamaya ve sürekli seyahate hazır değilim.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 17 turnuvada yer aldım ve çok zorlandım.Aynı şeyi bu yıl yapabileceğimi sanmıyorum."


Büyük seyirci toplulukları önünde oynamaktan hala keyif aldığını söyleyen Rocket sözlerine şöyle devam etti;

"Yüksek standartlarım olduğunu biliyorum ancak aksini hissettiğim anda oynamam için bir sebep olmayacak.Dünya Şampiyonluğu, Almanya zaferi ve ek olarak geçirdiğim iyi bir yılın ardından ilk 16'da kalamıyorsam belki de ıstakayı kenara bırakabilirim."

Shanghai sonrasında oluşturulan yeni sıralamada Selby birinciliğini korumaya devam etmişti.Dünya 1 numarası Selby son 2 yılda sadece 4 final oynamış ve bunlardan birini kazanabilmişti.Yalnızca PTC'lerde yarı final-final gerçekleştirerek birinci sırayı korumayı başaran Jester'ı takip eden oyunculardan Judd son 2 yılda Çin Açık, Birleşik Krallık şampiyonlukları yaşamış ve buna bir de Dünya Şampiyonası finali eklemeyi başarmıştı.

Üçüncü sırada yer alan John Higgins ise Uk Championship ve Dünya Şampiyonluğu başta olmak üzere son iki yılda beş sıralama zaferi kazanmayı başarmıştı.Şu sıralar ilk 16 dışında kalan Ronnie geçtiğimiz yıl Dünya Şampiyonluğu, German Masters şampiyonluğu kazanan isim olmuştu.

Selby, World Snooker'ın geçtiğimiz ay açıkladığı para bazlı sıralamada dördüncü sırada yer alırken Higgins, Ronnie ve Judd ilk üç sırada yer alıyor.Listeye buradan göz atabilirsiniz.

Sıralama Sistemine Eleştiri

Shanghai Masters sonrasında ilk 16 dışında kalan Ronnie sıralama sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Premier League Snooker 4.Hafta

Premier League'de dün 4. hafta maçları gerçekleştirildi.Mark Allen ve Neil Robertson aldıkları galibiyetlerle yarı final umutlarını sürdürmeye devam etti.


Banbury'de gerçekleştirilen dördüncü hafta Neil ve Allen'ın galibiyetleriyle sonuçlandı.Her iki isimde maça kötü başlamasına rağmen rakibine diş geçirmeyi başardı.

Gecenin açılışını Allen ve Ebdon gerçekleştirdi.İlk frame'i kaybettikten sonra üst üste üç frame kazanarak skoru 3-1'e getiren Kuzey İrlandalı galibiyete yakın oynayan taraf oldu.Ebdon'ın 108'i ile skor 3-2'ye gelse de son framede ki 69 Allen'a galibiyeti getirdi.Ebdon ise 108'lik serisiyle beraber PL kasasına bin £ daha eklemeyi başardı.Allen'ın maç sonu açıklamaları şöyle;

"Maça biraz gergin ve yavaş başladım ancak sonrasında toparlayarak iyi bir oyun ortaya koydum.8 yıldır profesyonelim ve oyundan keyif alıyorum.Buradaki seyirci harika size oynama isteği veriyor.Buna rağmen maç başı gerginliğinden kurtulabilmiş değilim.

Peter ile oynuyorsanız her zaman en iyi şekilde hazır olmanız gerekli.Vuruş süresi ile ilgili bir sorun yaşamıyorum zaten normalde de 20 saniye civarında oynarım.Ancak bazı güvenli vuruşlar sorun olabiliyor."


Günün kapanışında uzun potlarda başarılı iki isim karşı karşıya geldi.Masters finalinde 10-6 geçtiği rakibini bu kez 4-2 geçmeyi başaran Neil grupta 2'de iki yaptı ve birinci sıradaki yerini korudu. Her iki oyuncunun da yüzlük seri çıkardığı maça iyi başlayan Murphy devam eden framelerde şanssız anlar da yaşadı.Avustralyalı'nın maç sonu açıklamaları ise şöyle;

"Yeni bir ıstakayla bu maça çıktığımı düşünürsek iyi bir galibiyet oldu diyebilirim.Standartlarımın biraz altında kalmış olsam da bu geceki skor için mutluyum."

Premier League'de beşinci hafta 4 Ekim'de Southampton'da gerçekleştirilecek.Beşinci hafta programı şöyle;

Stuart Bingham v Ding Junhui
Judd Trump v Peter Ebdon

Dün geceyi kaçıranlar Neil-Shaun maçına buradan, Allen-Ebdon maçına ise buradan ulaşabilirler.

Premier League Snooker 4.Hafta

Premier League'de dün 4. hafta maçları gerçekleştirildi.Mark Allen ve Neil Robertson aldıkları galibiyetlerle yarı final umutlarını sürdürmeye devam etti.

26 Eylül 2012 Çarşamba

Updated World Rankings following Shanghai Masters




 Shanghai Masters Finali'nde Judd Trump karşısında muhteşem bir geri dönüşe imza atan eski Dünya Şampiyonu John Higgins (MBE), sıralamada iki basamak yükselirken; Mark Selby ve Judd Trump zirvedeki yerlerini korumayı başardılar.

 Yarı final'e yükselen ve Higgins'e kaybederek elenen Shaun Murphy de iki sıra yukarı çıkarak 4.'lüğe yerleşti. Maguire ve Mark Williams (MBE) iyi bir hafta geçirmelerine rağmen ikişer sıra gerilemekten kurtulamadılar. İkinci Tur'da Joe Perry'e sürpriz şekilde "white-washed" yenilen Neil Robertson ise bir basamak gerileyerek 8. sıraya yerleşti.

 Ana Tur'daki bütün sıralamaları incelemek için tıklayınız.

Updated World Rankings following Shanghai Masters


23 Eylül 2012 Pazar

Higgins Büyüledi

John Higgins kariyerinin 39. sıralama finalinde klasiklerinden birini gerçekleştirdi. Wishaw Büyücüsü ilk seansını 7-2 geride kapadığı maçta harika bir geri dönüşe imza atarak kupanın sahibi oldu.


Shanghai Masters 2012 finali nefesleri kesti.Dünya Şampiyonasında seyircilere harika bir maç izleten ikili yine benzer bir performans ortaya koydu.Maçın sabah seansında ağır bir üstünlük kuran ve 7-2'lik skorla kupanın bir kulpuna yapışan Judd akşam seansında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Higgins üst üste tam 6 frame kazanarak skoru 8-7'e getirdikten sonra gerginliği kat kat artan genç oyuncu buna rağmen maçtan kopmadı.8-8'i bulan ancak tekrar geriye düşen Judd her iki oyuncunun onlarca hata yaptığı 18. frame'i de almayı başararak maçı karar oyununa götürdü.

Judd son framede atak karakterini de ortaya koyarak güzel potlar çıkarmasına rağmen güvenli vuruş sonrasında açıkta kalan kırmızı başına bela oldu.Uzak mesafe ile işe başlayan ve masayı şık bir şekilde temizleyen Higgins maç topunu da içeri gönderdikten sonra Trump snooker arayışına girdi.Ancak snooker ararken snookera düşen oyuncu faul yapınca rakibinin elini sıktı ve Higgins şampiyonluğa ulaştı, 10-9.

İskoç oyuncu kariyerinin 25. sıralama turnuvası zaferine ulaşırken, 10 bin £ maksimum, 2 bin £ en yüksek seri ve 75 bin £ da şampiyonluk ödülü olmak üzere toplam da 87 bin £'un sahibi de oldu.

Judd Trump maçı kazandığı takdirde dünya 1 numarası olma şansını önümüzde ki turnuvalara bırakırken, ağır tecrübeler edinmeye devam ediyor.Genç oyuncu 2011 Dünya Şampiyonası finalinde yine Higgins ile karşılaşmış tam frame'i aldım derken maçı kaybetmişti.2012 Dünya Şampiyonasında da Carter karşısında iz bırakan bir yenilgi alan 23 yaşında ki oyuncu bugün uzun süre aklından çıkmayacak bir mağlubiyet yaşadı. Higgins'in maçın kritik anlarında yaşadığı şans anları da dikkatlerden kaçmadı.

Higgins'in maç sonu açıklamaları şöyle;

"7-2'den Judd'ı geçmiş olmak inanılmaz.Şu anki duygularımı ifade edemiyorum çünkü biraz şaşkınım.İlk seansta Judd beni adeta kenara itti ancak güvenimi kaybetmedim.Akşam seansında en iyisini denediğimde şansım olacağını biliyordum.Judd bu kadar iyi oynarken kazanmak çok büyük bir iş.

Maçı 10-8'de kazanabilirdim ancak baskıyı hissetmeye başladığım anlarda maviyi kaçırdım.Son framede gözümü karartıp uzum mesafeye gittim ve başarılı oldum.Oradan masayı temizlemek harikaydı.

Judd için büyük bir yenilgi oldu.Bu tip yenilgileri hepimizin olduğu gibi onun da kariyerinde olacaktır.Ancak bir çok zafer de kazanacaktır.Bu tip durumlardan daha sağlam çıkabilirseniz büyük bir şampiyon olursunuz.Alex Higgins, Jimmy White ve Ronnie O'Sullivan tarzından gelen yetenekli bir oyuncu ve oyun için harika birisi."

Higgins Büyüledi

John Higgins kariyerinin 39. sıralama finalinde klasiklerinden birini gerçekleştirdi. Wishaw Büyücüsü ilk seansını 7-2 geride kapadığı maçta harika bir geri dönüşe imza atarak kupanın sahibi oldu.

Higgins'ten 6. Maksimum

Bugün gerçekleştirilen Shanghai Masters 2012 finalinde Higgins'ten maksimum geldi.İskoç oyuncu 5-0 geride olduğu maçın altıncı frameinde bulduğu maksimumla kariyerinde ki 6. maksimum seriye ulaşırken, toplam sayıda Ronnie ve Hendry'nin arkasında yer almaya devam etti.

Higgins maçın ilk seansını 7-2 geride kapadı.Kaçıranlar için maksimum;

Higgins'ten 6. Maksimum

Bugün gerçekleştirilen Shanghai Masters 2012 finalinde Higgins'ten maksimum geldi.İskoç oyuncu 5-0 geride olduğu maçın altıncı frameinde bulduğu maksimumla kariyerinde ki 6. maksimum seriye ulaşırken, toplam sayıda Ronnie ve Hendry'nin arkasında yer almaya devam etti.

Higgins maçın ilk seansını 7-2 geride kapadı.Kaçıranlar için maksimum;

22 Eylül 2012 Cumartesi

Bu Hafta Neler Oldu? #1

Bugün Snooker Türkiye blogunda yeni bir bölüm başlıyor: "Bu Hafta Neler Oldu?" Bu bölümde snooker oyuncularının maç dışındaki yaptıkları ile hakkındaki bazı dedikoduları ele alınacak.



İşte bu haftanın olan biteni.

Mark Allen 


Bu sezonun 1. yarısı Mark Allen'a Çin, fazlasıyla masraflı geldi. Mark Allen Shanghai Masters'da Judd Trump'a talihsiz bir bir biçimde elendi. Bir de bu yetmemiş gibi ikinci kötü haber de Çin'de kullandığı telefon hattından gelen mesajla geldi. Mesajda Allen'ın aylık kredi sınırını aştığı, 1469.45 pound harcadığı yazıyor. Allen bu mesajı Twitter hesabından da paylaştı. Bu kadar fazla ücret gelmesinin sebebi ya WI-FI kullanmaması ya Twitter'da çok vakit harcaması ya da sevgilisi Kyla McGuigan'la telefonda görüşmesi. Ya da hepsi.

Shaun Murphy & Stuart Bingham



Stuart Bingham, Shaun Murphy ile birlikte Shanghai Masters'ta oynayacakları çeyrek final maçından önce iyi bir akşam yemeği yediklerini belirtti. Ball-run Twitter'da şöyle yazdı:
"Shaun ile birlikte akşam yemeğindeydik ve çok güzeldi. Ama şimdi show zamanı çünkü onu yeneceğim" 
Shaun Murphy ise bu twite yanıtsız kalamadı ve cevap verdi:
"Kaybeden tatlı alır" 
 Maç oynandı ve Magician maçı rahat bir biçimde aldı. Böylece tatlıyı alan Stuart Bingham oldu.

Judd Trump


Judd Trump, Mark J. Williams'la oynadığı maçtan sonra yeni aldığı saatiyle dikkatleri üzerine çekti. İsviçre orijinli parlak taşlarla kaplı Hublot saatiyle Judd, yine herkese havasını atmış oldu.

Stephen Hendry/Ken Doherty/Dennis Taylor


Stephen Hendry, Dennis Taylor ve Ken Doherty ile birlikte snooker golf oynarken görüntülendiler. The Greatest bu golften fazlasıyla keyif alırken Dennis Taylor onu zevkle izliyordu. Ken Doherty görünüşe bakılırsa bu durumdan hoşnut değil gibi.

 Neil Robertson



Neil Robertson hakkında türlü iddialar yazılıyor ama bu seferki biraz ciddi gibi. Eurosport Almanya spikeri, The Thunder'ın sevgilisi, oğlu Alexander'ın annesi Mille'den ayrıldığını iddia etti. Bakalım bu iddialar ileride  doğru mu yanlış mı çıkacak?

Bu Hafta Neler Oldu? #1

Bugün Snooker Türkiye blogunda yeni bir bölüm başlıyor: "Bu Hafta Neler Oldu?" Bu bölümde snooker oyuncularının maç dışındaki yaptıkları ile hakkındaki bazı dedikoduları ele alınacak.



İşte bu haftanın olan biteni.

Higgins Döndü

Yarı final gününün kapanışında Higgins vardı.İskoç oyuncu uzun bir sürenin ardından sıralama finalinde yer almayı başardı.



Şampiyonluklarla dolu 2010-2011 sezonunun ardından kafa olarak da çok yorulan ve uzun bir süredir finallerde yer alamayan Higgins bu özleme son verdi.Murphy karşısında 6-3 galip gelmeyi başaran Wizard kariyerinin 39. sıralama finaline ulaşmış oldu.

Her iki oyuncunun iyi başladığı maçta temponun düşmesiyle seans arasına 2-2 ile gidildi.3-2 geriye düşen Higgins devam eden sürede çok iyi frameler çıkarmayı başardı.Güvenli vuruşlarını toparlayan, uzak mesafelerde başarılı olan ve yüksek seriler üreten İskoç oyuncu 3-2 geriye düştükten sonra rakibine sadece 5 sayı verdi.Maçın sekizinci frameinde bir de 135'lik seri gerçekleştiren Higgins şimdiden garantilediği 30 bin £'luk ödülüne 2 bin £ daha ekledi.

John Higgins son sıralama finalini yine Judd Trump ile 2011 Dünya Şampiyonasında oynamış ve izleyicileri büyüleyen maç Higgins'in 18-15'lik galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Ayrıca Higgins kariyerinde ilk kez Shanghai Masters finaline de yükselmiş oldu.

Fotoğraf: Monique Limbos

Higgins Döndü

Yarı final gününün kapanışında Higgins vardı.İskoç oyuncu uzun bir sürenin ardından sıralama finalinde yer almayı başardı.

Judd'dan Dördüncü Final

2012 Shanghai Masters'da ilk finalist belli oldu.Mark Williams'ı geride bırakan Judd final koltuğunda yerini aldı.



Shanghai'de sabah seansının ardından ilk finalist Judd oldu.Williams karşısında 6-4 galip gelmeyi başaran oyuncu maçı başından sonuna kadar önde götüren taraf oldu.

Seyir zevki yüksek geçen maçın seans arasına 3-1 Judd üstünlüğü ile gidildi.Rakibine nazaran Çin'de çok daha iyi işler yapmış olan Mark Williams seans arasından sonrasını geri dönüş için değerlendirdi.

Önce 4-1 kısa bir süre sonra da 5-1 geriye düşen Gallerli üst üste 3 frame kazanarak skoru 5-4'e kadar getirdi.Son framede bulduğu şansı çok kötü bir uzak mesafe denemesiyle harcayan Williams rakibinin maçı sonlandırmasını izlemek zorunda kaldı.

Judd bu galibiyetiyle kariyerinin dördüncü sıralama finaline yükselmiş oldu.23 yaşında ki oyuncu bundan yer aldığı üç finalin ikisinde şampiyonluk yaşamayı başarmıştı. Kaybettiği tek final ise 2010 Dünya Şampiyonasında Higgins'e karşı olmuştu.Oyuncunun maç sonu açıklamaları şöyle;

"5-1'e kadar maçta daha iyi oynayan ve oyunu kontrol eden bendim, derken Mark için işler yolunda gitmeye başladı.Onu her zora düşürdüğümü düşündüğümde çıkış bulmayı başardı.Skorun 5-4 olması beni biraz germişti bu yüzden oldukça mutluyum.Kazanmak için buradayım ve elime geçen her şansı kullanacağım."

Mark Williams ise şunları söyledi;

"İlk altı framede Judd benden 20 kat daha iyi oynadı.Sadece maçın içinde kalmaya çalıştım.Ancak sonrasında baskıyı hissetmeye başladı.Onuncu framede şans bulamadım eğer bulsam her iki tarafa da gidebilecek bir maçtı.Elimden gelenin en iyisini yaptım ve az kalsın başarıyordum."

İkinci finalist bugün 15:30'da başlayacak Higgins-Murphy maçının ardından belli olacak.

Judd'dan Dördüncü Final

2012 Shanghai Masters'da ilk finalist belli oldu.Mark Williams'ı geride bırakan Judd final koltuğunda yerini aldı.

21 Eylül 2012 Cuma

Shanghai Masters Yarı Final Eşleşme Analizi




 Greame Dott'ın karar frame'inde kaçırdığı o kırmızı gerçekten bütün turnuvanın kaderini değiştirdi. Turnuvanın olayı olarak değerlendirilebilir.



Mark Williams - Judd Trump

Bu eşleşmeyi tahmin edebilmek gerçekten çok zor. Maç içerisinde değişkenleri çok fazla olacak olan bir maç. Williams, her ne kadar da son dönemde eski forumunu yakalamış olsa da; Judd'ın bir şekilde maçı kazanacağı kanaatindeyim.


John Higgins - Shaun Murphy

Turnuva boyunca çok iyi oyun sergilemeden yarı finale kadar yükselebilen iki oyuncu için çok zor bir maç olacak. Murphy, eğer Bingham karşısında yaptığı hataları Higgins karşısında tekrarlarsa finale çıkma ihtimali çok zayıf. Higgins'in şansını daha yüksek buluyorum.

Shanghai Masters Yarı Final Eşleşme Analizi




 Greame Dott'ın karar frame'inde kaçırdığı o kırmızı gerçekten bütün turnuvanın kaderini değiştirdi. Turnuvanın olayı olarak değerlendirilebilir.

Shanghai Masters 5.Gün

Shanghai'de çeyrek final günü sona erdi.Çinlilerin sevgilisi Judd zorlandığı maçı karar oyununda koparmasını bildi.



Çin'de finale yalnızca bir adım kaldı.Bugün gerçekleştirilen çeyrek finallerin ardından Shaun Murphy, John Higgins, Mark Williams ve Judd Trump yarı finalde yerlerini alırken, Gallerli Williams'ın rakibi Judd, İskoç oyuncu Higgins'in rakibi ise Murphy oldu.

Sabah seansında aynı dönemin oyuncuları olan Williams ve Higgins üst tur vizesi aldı.Williams Joe Perry'i karar oyununda geçerek yarı finalde yer tutarken, Higgins Carter karşısında 5-3 galip geldi.Higgins ve Williams ikilisinin beraber yarı finalinde yer aldığı son turnuva 2011 Dünya Şampiyonası olmuştu.Mark Williams'ın maç sonu açıklamaları şu şekilde;

"Son framede çok iyi bir kırmızı gönderdim ve ardından harika bir seri gerçekleştirdim.Kazandığım için mutluyum çünkü gerçekten zor bir maçtı.Bugün biraz nem de vardı ama bununla baş etmek zorundaydım.Zaten buradaki şartlara en iyi uyum sağlayan başarılı oluyor."

John Higgins ise şunları söyledi;

"Maça iyi başladım ve her şey kontrol altındaydı, 5-1 dahi kazanabilirdim.Ancak biraz tempo düşürünce Carter sağlam bir hale geldi.Maç sonuna doğru bulduğum şansları değerlendirmekte zorlandım ve iki üç kez masaya gelmem gerekti.Bu iyi bir durum değil."

Akşam seansında en bir sıralama şampiyonluğu bulunan dört oyuncu izleyici karşısına çıktı.Bingham başından sonuna kötü oynadığı maçta Murphy'e 5-1 mağlup olmaktan kaçamadı.Oyuncu maç sonunda "Kötü bir gündü ama sıfıra karşı yenilmediğim için şanslıyım.Sırada APTC var." şeklinde bir tweet gönderdi.

Trump ise kolay giden maçta Dott engeline takılmaktan son anda kurtuldu.4-1 geri düşmesine rağmen 4-4'ü bulan İskoç, son framede de agresif oyununu devam ettirdi.Ancak kaçırdığı kırmızının ardından Judd yüzlük seri ile maçı 5-4 kazanmayı başardı.

Yarı final ikililerinden Murph ve Higgins son olarak 2012 Masters'da karşılaşmışlardı.Maçtan 6-4 galip ayrılan Murphy finalde Neil'a 10-6 kaybetmişti.Judd ve Williams ise son iki yıldan bu yana yalnızca iki kez karşılaştılar.İkili arasında ki son maç 2011 Premier League'de 3-1 Judd üstünlüğü ile sona ermişti.

Yarı final gününün tv programına buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf:Monique Limbos

Shanghai Masters 5.Gün

Shanghai'de çeyrek final günü sona erdi.Çinlilerin sevgilisi Judd zorlandığı maçı karar oyununda koparmasını bildi.

20 Eylül 2012 Perşembe

Shanghai Masters 4.Gün

Shanghai Masters'da dördüncü günle beraber ikinci turun tüm maçları tamamlandı.



Shanghai'de finale doğru yaklaşılıyor.Dördüncü günün ardından çeyrek finalde yer alacak tüm isimler belli oldu.Günün sürprizini ise Neil'ı 5-0 mağlup eden Perry gerçekleştirdi.

Turnuvanın önceki şampiyonlarından olan Carter son zamanlarda tekrar kendine gelen Maguire'ın rakibiydi.Kaptan 5-0 kazandığı maçta 120'lik bir seriye de imza atarak galibiyetini perçinledi.Essexli oyuncu geçtiğimiz yıl Dünya Şampiyonası finaliyle beraber emeklilik kararını rafa kaldırdığını açıklamıştı.Oyuncunun maç sonu açıklamaları şöyle;

"Oyundan yeniden keyif almaya başladım.Sağlık sorunları yaşadığım zamanlarda kendimi iki ayrı mücadelenin içinde hissediyordum; masa içinde ve masa dışında.Sağlıklı olduğum sürece oynamaya devam edeceğim.Her şeyin yolunda gittiği bir maç geçirdim.Güvenli vuruşlarım çok iyiydi ve Maguire'ı her seferinde zora düşürdüm.İlk dört framede sadece tek pot gerçekleştirebildi."

Günün sürprizinin sahibi Perry, Neil karşısında açık ara bir galibiyet aldı. Avustralyalı'nın aynı zamanda antrenman arkadaşı olan Perry maç sonu açıklamalarında bu noktaya da değindi.

"Neil'la her gün kulüpte oynuyoruz.Yani onun ne kadar iyi olduğunu biliyorum.Bazen işler sizin istediğiniz gibi gitmez ve Neil da bugün bunu yaşadı.Uzun süredir kendimi bu kadar iyi hissetmemiştim."

Sıralama suskunluğunu bu yıl Wuxi'de bozan Ricky, Mark Williams karşısındaydı.Dengeli giden ilk seansın ardından Gallerli Williams maçtan 5-2 galip ayrıldı.

Akşam seansının merak edilen maçı ise Judd'ın oldu.Allen karşısında kötü başlayan ancak seans arasına 2-2 ile gitmeyi başaran Bristollü şanssızlıklar yaşamasına rağmen maçtan 5-2 galip ayrılmayı başardı.

Sadece 1.5 saat süren maçta Higgins Ryan Day'i 5-0 geçerken, Stephen Lee İskoç rakibi Dott'a 5-1 mağlup oldu.İlk turda Ding'i eleyerek Çinlileri üzen Mark King yine bir geri dönüşe hazırlandığı maçta bu kez aynı başarıyı gösteremedi ve Murphy'e 5-3 mağlup oldu.

Alınan skorların ardından çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde gerçekleşti;

John Higgins v Allister Carter
Mark J. Williams v Joe Perry
Stuart Bingham v Shaun Murphy
Graeme Dott v Judd Trump

En iyi 9 frame üzerinden gerçekleştirilmeye devam edecek maçların tv programına buradan ulaşabilirsiniz.

Shanghai Masters 4.Gün

Shanghai Masters'da dördüncü günle beraber ikinci turun tüm maçları tamamlandı.

Neil Robertson 5-2 Chen Feilong [Detaylı Maç Analizi]


 Wildcard Turu'nda Fergal O'Brein'ı mağlup ederek Ana Tablo'ya adını yazdıran Çinli oyuncu Chen Feilong, 2010 Dünya Şampiyonu Avustralyalı Neil Robertson karşısında önemli bir sınava çıktı.



 Henüz açılış vuruşunun ardından maça pot ile başlayan Neil Robertson, ilk frame'de masayı başarılı bir şekilde açarak 88'lik bir break(seri) üretti. Son üç ayki dikkatsiz oyunundan uzak başladığı ilk frame'de Robbo, kendisine nazaran tecrübesiz rakibine ıstaka tanımadan, dikkatli ve her topun değerini bilerek vuruşlarını gerçekleştirerek maça iyi bir giriş yaptı. 88-0


 Feilong'un yaptığı kötü açılış ile bir fırsat daha yakalayan Neil, gerçekten inanılmaz derecede kötü bir vuruş ile kırmızı kaçırdı. 28'lik bir avantaj yakalayan Çinli Chen'e yine 28'lik bir break ile Neil cevap verdi. Uzun süren safety shot(güvenli vuruş) tekrarlarının ardından ilk avantajı Neil Robertson yakaladı. Vuruşlarına dikkat etmeyen Avustralyalı Istaka, çok hatalı vuruşlara imza attığı setin sonunda Yeşil topta sıkıntı yaşayan Chen karşısında frame(set)'i kazanarak skoru 2-0'a getirdi. 70-56


 Üçüncü Frame'in başında Chen Feilong, ilk potu gerçekleştirdi fakat beyaz top, paketin içerisinde boğuldu. Safety Shot yapmak isterken faul yapan Çinli oyuncu bir sonraki denemesinde iyi bir vuruş çıkardı. Bu frame'de çok uzun bir süre Safety Shot yapılarak geçildi. İlk ciddi fırsatı yakalayan 30 yaşındaki Çinli Feilong 42 sayılık fark ile öne geçti. Daha sonraki ıstakalarda üstünlüğünü koruyarak farkı tek frame'e indirdi. 6-63


 Çok uzun süre potsuz geçen vuruşların ardından Çinli Wildcard, ilk fırsatı yakalasa da serisini 13'ün üzerine taşıyamayınca Robertson, 53'lük break'iyle iki farklı skoru eline geçirerek seans arasına gitti. 66-14


 Seans arasından iyi dönmeyen Chen Feilong, ilk denemesinde hata yaparak Neil Robertson'ın masayı işlemesine olanak sağladı ve 32'lik bir seri gerçekleştirmesine fırsat verdi. Bir sonraki şansını da 17'lik serinin üzerine çıkartamayınca, The Thunder masayı temizleyerek 61'lik bir seriye imza atarak skoru 4-1'e taşıdı. 97-18


 Üç farklı skorun verdiği rahatlığın vuruşların yansıdığı çok belli olan Neil Robertson, rakibinin kısa kısa yaptığı seriler ile farkı açmasına engel olamadı. Chen Feilong, 65 sayılık avantajı eline geçirdikten sonra Neil masaya geri döndü ve uzun bir güvenli bir vuruş tekrarları gerçekleşti. Mükemmel bir uzun pot gerçekleştiren Çinli oyuncu seti almayı garantileyerek farkı iki frame indirdi. 0-73


 Yine başarılı güvenli vuruşlar ile başlayan yedinci frame'de ilk potu yine çok iyi bir uzun pot ile Çinli Chen Feilong yaptı ve ıstakayı eline aldı. Fakat iki vuruş sonrasında pozisyon harici kalınca tekrar güvenli vuruş tekrarlarına geri dönüldü. Masada kalan 8 kırmızının 6 tanesinin bant kenarında bulunduğu masada Neil, serisini 35'te sonlandırarak güvenli vuruş yaptı. Disiplinden iyice kopan Chen Feilong, hatalı bir güvenli vuruş yapınca fark bir anda 53 sayıya yükseldi. Maç topunu kaçıran Neil Robertson bir sonraki ıstakada bunu başardı ve bir üst tura yükselmeye hak kazandı. 75-13


 İkinci Tur'da Neil Robertson, Joe Perry ile karşılaşacak.

Diğer wildcard oyuncularına nazaran daha tecrübeli ve yaşlı olan Chen Feilong, Neil Robertson kalibresindeki oyunculara zorluk çıkarma ihtimali sıfıra yakın olan oyunculardan biri. Oyunun savunma yönünde çok hatalı vuruşlar yapan ve akılsızca hücum deneyen, eline ıstaka aldığında devamlılığı sağlayamayan bir oyuncu profilinden öteye gidemeyen bu tarz oyuncuların, böyle maçlarda tutunması çok zor.



 Neil Robertson, maçın belli dönemlerinde yok olmasına rağmen, kalitesini bir-iki vuruş ile gösterince gömlek farkı skora yansıdı. Bu maçta çok çok iyi oynadığı söylenemez ama karşısındaki rakibi saf dışı bırakabilmek için yeterli eforu sarfetti.

Neil Robertson 5-2 Chen Feilong [Detaylı Maç Analizi]


 Wildcard Turu'nda Fergal O'Brein'ı mağlup ederek Ana Tablo'ya adını yazdıran Çinli oyuncu Chen Feilong, 2010 Dünya Şampiyonu Avustralyalı Neil Robertson karşısında önemli bir sınava çıktı.


19 Eylül 2012 Çarşamba

Shanghai Masters 3.Gün

Shanghai'de üçüncü gün de geri de kaldı.Judd, Çinli hayranlarını telaşlandırsa da iyi bir geri dönüşe imza attı.



Shanghai'de ilk tur maçları yavaş yavaş tamamlanıyor.Judd, Higgins, Neil gibi isimlerin mücadele ettiği gün sürprizsiz geçildi.

Sabah seansının tv yayınlı maçlarında Lee ve Neil izleyici karşısındaydı.Avustralyalı zorlanmadan geçirdiği maçı 5-2 galibiyetle tamamlarken, Lee istikrarsız götürdüğü maçtan 5-3'lük galibiyet koparmayı başardı.

Seansın en ilgi çekici maçı Davis ile Walden arasındaydı.İki ön elemeye ek olarak bir de wildcard maçına çıkan Nugget ilk tur maçı için Ricky'nin karşısına geçti.4-1 geriye düşen ancak üst üste kazandığı üç frame ile skoru 4-4'e taşıyan efsane oyuncu karar oyununda istediğini alamadı.

Akşam seansında sahneye çıkan Judd yine kalabalık bir izleyici topluluğun önünde yer aldı.Maça çok kötü başlayan, uzak mesafelerde başarısız olan Birleşik Krallık şampiyonu seans arasına 3-1 ile gitmeyi başardıktan sonra toparlanma emareleri gösterdi. Hawkins'in artan hatalarını da kullanan Judd maçtan 5-3 galip ayrıldı.Bu skor Uk Championship'te final oynayan Allen-Judd ikilisini tekrar karşı karşıya getirdi.Trump'ın maç sonu açıklamaları şöyle;

"Burada iyi bir destek olmasına rağmen şartlardan dolayı iyi oynayamıyorum.Bugün de iyi değildim o yüzden üst tur için mutluyum.3-0 gerideyken aldığım frame maçın kırılma noktası oldu.Allen ile oynadığım son maç harikaydı.Birbirimizin oyununu yükseltiyoruz.Çünkü ikimiz de hızlıyız ve oynamaktan keyif alıyoruz."

Birleşik Krallık finalinin akşam seansında Allen yüzlük serilerle harika bir geri dönüş yapmış ancak maçtan 10-8 mağlup ayrılmıştı.

Sezonu geç açan ve geçtiğimiz hafta Premier League'de de pek iyi gözükmeyen Higgins küçük çapta bir geri dönüşe imza attı.Maça iyi başlamayan İskoç oyuncu Jones karşısında 3-1 geriye düşmek üzereyken aldığı framele beraber direksiyona geçti ve 5-2'lik galibiyete ulaştı.Higgins'in maksimum seri denemesi ise double denediği kırmızının kaçmasıyla 80'de kaldı.Dört kez dünya şampiyonu maç sonunda şunları söyledi;

"Seans arasına 2-2 ile gittiğim için biraz şanslıydım.Jamie 3-1 önde girmeliydim diye düşünecektir.Beşinci framede maksimum denemem oldu ve ardından kendine olan güvenim yerine geldi.Yeni bir ıstakayla oynuyorum ve ona alışmam biraz vakit alacak.Umuyorum ki iyi oynamamda bana yardımcı olacaktır."

Dott wildcard turundan gelen Long'u 5-2 geçerken, Ryan Day'den iki yüzlük serinin geldiği maçta Gallerli Day 5-4 galibiyete ulaştı.

Bugün oynanan maçların skorları şöyle;

Stephen Lee 5-3 Marcus Campbell
Neil Robertson 5-2 Chen Feilong
Stuart Bingham 5-4 Tom Ford
Ricky Walden 5-4 Steve Davis
John Higgins 5-2 Jamie Jones
Judd Trump 5-3 Barry Hawkins
Graeme Dott 5-2 Jin Long
Martin Gould 4-5 Ryan Day

Son 16 turu maçlarının da gerçekleştirileceği dördüncü günün maç programına ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf: Monique Limbos

Shanghai Masters 3.Gün

Shanghai'de üçüncü gün de geri de kaldı.Judd, Çinli hayranlarını telaşlandırsa da iyi bir geri dönüşe imza attı.

18 Eylül 2012 Salı

Shanghai Masters 2.Gün

Shanghai'de geride kalan ikinci günle beraber sürprizler de devam etti ve son şampiyon Selby eve erken döndü.



Çin'de ikinci günle beraber seyircinin daha aşina olduğu yüzler sahneye çıkmaya başladı.Son şampiyon unvanıyla mücadeleye çıkan Selby turnuva dışında kalırken, yerel kahraman Ding yine bekleneni veremedi.

İkinci günde oynanan sekiz maçın dördü karar oyununda sonlanırken bu maçlarda mücadele eden dört Çinli'den sadece ikisi yoluna devam edebildi.Bugüne kalan son iki wildcard maçında Fergal O'Brien ve Jimmy Robertson Çinli rakiplerine mağlup oldular.Bir çok ön eleme turunu aşarak gelen rakiplerinin aksine yalnızca wildcard ile ana tabloya kalmayı başaran Jin Long, Dott'un rakibi olurken, Chen Feilong oldukça güçlü bir isim olan Neil ile karşılaşacak.

Günün merak eden maçlarında geriden gelenler, isteneni veremeyenler vardı.Selby %77 pot başarısıyla tamamladığı maçtan 5-1 mağlup ayrılırken en yüksek serisi 49'da kaldı.

Dün Fu karşısında aldığı galibiyetle büyük ses getiren 14 yaşında ki Haotian bugün Allen karşısındaydı.Maçtan 5-2 mağlup ayrılmasına rağmen Kuzey İrlandalı'dan övgüler alan çocuk yetenek 2-1'lik üstünlüğü de kurmayı başarmasına rağmen üst üste dört frame kaybetti.İlk sıralama zaferine Çin'de ulaşan isimlerden olan Allen maç sonunda şunları söyledi;

"Çok iyi oynamadım ama mutluyum.Rakibim çko iyi oynadı ve beni baskı altına aldı.Ancak skoru 2-2'ye getirirken iyi bir seri ürettim ve aradan sonra kendime geldim.Junior kategorisinde Dünya Şampiyonu, dün Fu'yu geçti bu yüzden kolay olmayacağının farkındaydım.Bugün kendisi hakkında neden bu kadar konuşulduğunu gösterdi.Bir çok şeyi doğru yapıyor ve bu hızla gelişirse parlak bir gelecek onu bekliyor."

Karar oyununa giden maçlardan bir diğerinde Ding ve Mark King vardı.İzleyicisine bekleneni bir türlü veremeyen ve üzerinde daima baskı hisseden Ding benzer filmin yeniden izletti.Çinli oyuncu seans arasına 3-1 önde girmesine rağmen geriden gelen rakibine engel olamadı.Özellikle karar oyununda dağınıklığı göze çarpan Ding maçtan 5-4 mağlup ayrılan taraf oldu.Ding'in hissettiği baskıyı farkettiğini söyleyen King maç sonunda şunları söyledi;

"Burada onu izlemeye gelen bir çok kişi var ve büyük baskı hissediyor.İşler yolunda gitmeyince hepimizde olduğu gibi o da hayal kırıklığına uğramaya başlıyor.Aynı baskıyı hissetmek istemezdim.Maçı UK'de oynuyor olsak Ding muhtemelen 5-2 ya da 5-1 galip gelirdi."

Diğer karar frameli maçta ise eski şampiyonlardan Dale seyirci karşısındaydı.Git gelli performansına bir türlü çözüm bulamayan Murphy ile karşılaşan oyuncu bir çok kez şans bulduğu maçta 3-1 geriye düştü.Seans arasından daha derli toplu dönen ve skoru 4-4'e getiren Gallerli karar oyununda gergin bir görüntü çizdi ve son 16'nın kapısından döndü.Günün iki yüzlük serisinin gerçekleştiği maçta Murphy maksimum denemesinde bulundu ancak siyahta pozisyon dışı kalmasıyla beraber 147 şansı sona erdi.

Bugün alınan toplu sonuçlar şu şekilde;

Mark Selby 1-5 Jamie Cope
Stephen Maguire 5-3 Peter Ebdon
Fergal O'Brien 2-5 Chen Feilong
Jimmy Robertson 4-5 Jin Long
Ding Junhui 4-5 Mark King
Shaun Murphy 5-4 Dominic Dale
Mark Allen 5-2 Lu Haotian
Allister Carter 5-4 Robert Milkins

Üçüncü günün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf:Monique Limbos

Shanghai Masters 2.Gün

Shanghai'de geride kalan ikinci günle beraber sürprizler de devam etti ve son şampiyon Selby eve erken döndü.

17 Eylül 2012 Pazartesi

Shanghai Masters 1.Gün

Bir kaç yıl öncesine kadar sezon açılışının habercisi olan Shanghai Masters bugün başladı.


Yoğunlaşan takvim arasında ara turnuvalardan biri haline gelen Shanghai Masters'da ilk gün geride kaldı.Wildcard turunda mücadele etmeye hak kazanan(!) sekiz Çinli oyuncudan altısı bugün izleyicinin karşısına çıktı.

Ön elemelerden gelen beş isim wildcard rakiplerine karşı başarılı olurken, Marco Fu 14 yaşındaki rakibine kaybederek günün sürprizine ortak oldu.Genç rakibinin gelecek vadeden oyununa karar oyununa kadar karşılık veren Hong Konglu maçtan 5-4 mağlup ayrıldı.Tecrübeli rakibini turnuva dışında bırakan Lu Haotian'ın ilk turda ki rakibi Mark Allen.

Son 32 turu maçlarında sahneye çıkan iki Gallerli'den Mark Williams üst tura yükselirken, Matthew Stevens eve dönüş bileti aldı.Sezona 6-Kırmızı zaferiyle başlayan Mark Davis ile karşılaşan Williams, 1-0 geriye düştüğü maçtan 5-1 galip ayrıldı ve ikinci tur için rakibini beklemeye koyuldu.

Üçüncü çocuğu bekleyen eşini yanında getirmeyen Pot Machine maç sonunda şunları söyledi;

"İkinci framele beraber maç benim istediğim şekle geldi ve iyi bir oyun oynadım.Çin'de oynamaktan keyif verici, daha önce burada bir çok turnuva kazandım ve yenilerini kazanacağımı umuyorum."

Eş zamanlı başlayan diğer maçta Stevens ve Perry karşı karşıya geldiler.Matthew'ın ilk frameden yüzlük seri patlattığı maç 5-2 Perry galibiyetiyle noktalandı.İki bu yıl Wuxi'de de eşleşmiş ancak Matthew Stevens turnuvadan çekildiği için Perry maç oynamaksızın ikinci tura yükselmişti.

Wildcard turu sonunda Steve Davis, Mark King, Jamie Jones, Ryan Day ve Robert Milkins üst turda yer alma hakkı kazanan diğer isimler oldu.Kalan iki wildcard maçı ise yarın gerçekleştirilecek.

İkinci günün maç programı ve tv programına buradan ulaşabilirsiniz.

Shanghai Masters 1.Gün

Bir kaç yıl öncesine kadar sezon açılışının habercisi olan Shanghai Masters bugün başladı.

16 Eylül 2012 Pazar

Shanghai Masters Yayın Akışı

17-23 Eylül tarihlerinde Shanghai'de düzenlenecek olan Shanghai Masters'ın güncel maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

7.Gün / 23 Eylül Pazar

FİNAL
John Higgins v Judd Trump
09:00(9 frame)
14:30(10 frame)

TV Programı

Eurosport International: 02:00-03:00 (tekrar), 09:30-12:00 (canlı), 20:15-22:00 (tekrar)
Eurosport2 International: 23:00-00:00 (tekrar)

British Eurosport: 20:15-22:00 (tekrar)
British Eurosport2: 23:00-00:45 (tekrar)

CCTV5: 09:00-13:00 (canlı), 16:00-19:00 (canlı)

Shanghai Masters Yayın Akışı

17-23 Eylül tarihlerinde Shanghai'de düzenlenecek olan Shanghai Masters'ın güncel maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

7.Gün / 23 Eylül Pazar

FİNAL
John Higgins v Judd Trump
09:00(9 frame)
14:30(10 frame)

TV Programı

Eurosport International: 02:00-03:00 (tekrar), 09:30-12:00 (canlı), 20:15-22:00 (tekrar)
Eurosport2 International: 23:00-00:00 (tekrar)

British Eurosport: 20:15-22:00 (tekrar)
British Eurosport2: 23:00-00:45 (tekrar)

CCTV5: 09:00-13:00 (canlı), 16:00-19:00 (canlı)

14 Eylül 2012 Cuma

Premier League Snooker 3.Hafta

Carlisle'da gerçekleştirilen üçüncü haftada yeni çocuklar sahneye çıktı.


Geçtiğimiz haftayla beraber düzenli takvimine giren Premier League'in üçüncü haftası geride kaldı.Turnuvaya ilk kez ayak basan Allen ve Bingham'ın da bulunduğu gece de bu yılın ilk beraberliği gerçekleşti.

A grubu mücadelesinde Aussie Open şampiyonu Bingham ve Murphy karşı karşıya geldiler.Maça gizli giren ve 3-0 bulan Bingo ilk maçında ilk galibiyet için gerekli olan son frame'i alamadı.Kısa sürede güzel bir geri dönüşe imza atan Murphy yakın geçen altıncı frame'i de kazanarak 1 puanı kurtaran taraf oldu ve maç sonunda şunları söyledi;

"Galibiyet gibiydi.Premier League zor bir turnuva.Aslında Ding'e kaybettiğim ilk maçta da kötü oynamamıştım, bu gece de iyi oynadığımı düşünüyorum.Bugüne kadar ki en zor yıllardan biri olabilir.Stuart'ın ilk maçı olduğunu bilerek buraya geldim.O yüzden onu hemen kırmızılarla buluşturmak istemiyordum.Uzun mesafeden güvenli vuruş denemesinde gerçekleşen kick Sutart'a iyi bir şans oldu.Bu tamamen benim hatam değil ama oyunun içerisinde olan bir durum."

Magician röportaj sonrasında 2012 World Seniors Championship kuralarına da eşlik ettik.Willie Thorne ile beraber gerçekleştirilen kura sonunda eşleşme tablosu aşağıdaki gibi şekilliendi.


Gecenin kapanışında yeni isimlerden biri daha seyirciyle buluştu.Atarlı-giderli açıklamaları ve göze hoş gelen oyun tarzıyla ünlenmeye devam eden Mark Allen 4-2 mağlup oldu.Maça oldukça hızlı başlamasına rağmen yavaş yavaş ritmi düşen Kuzey İrlanda'lı oldukça kötü oynayan rakibine rağmen mağlup oldu.Uzun bir aradan sonra tekrar ortalara çıkan Higgins vasat bir görüntü çizdi.Neredeyse tüm kariyeri boyunca uzun mesafelerde sıkıntı çekmeyen İskoç oyuncu kendi için çantada keklik olan vuruşlarda dahi sıkıntı yaşadı.Kesme vuruşlarda da bir hayli zorlandığı gözlenen Wishaw'lu buna rağmen turnuvaya galibiyetle başladı.


Dün gece alınan skorların ardında Neil ve Ebdon'ın ilk sırada yerleri değişmedi.Gelecek haftanın(27 Eylül) programı ise şöyle;

Mark Allen v Peter Ebdon
Neil Robertson v Shaun Murphy

Premier League Snooker 3.Hafta

Carlisle'da gerçekleştirilen üçüncü haftada yeni çocuklar sahneye çıktı.

10 Eylül 2012 Pazartesi

Lawler'dan Altın Vuruş

Birleşik Krallık PTC'lerinin üçüncüsü olan UKPTC3 dün sona erdi.İki ay önce 41 yaşına basan Lawler kariyerinin ilk profesyonel zaferine ulaştı.



2011-2012 sezonunun ardından ana turdaki yerini kaybeden Lawler büyük bir geri dönüşe imza attı.Bu yıl QSchool'a katılarak ana tur hakkını yeniden elde eden oyuncu rakiplerini bir bir geride bıraktığı UKPTC3'de kariyerinin en önemli zaferine ulaştı.

Finalde Marco Fu'yu 4-2 geçmeyi başaran Liverpool doğumlu oyuncunun geçmiş dönemde ki en büyük başarısı final oynadığı 96 International Open'dı.Maça 114 ile başlayan ve önemli bir frame çalma ile 2-1 öne geçen Lawler skor dengeye gelse de maçtan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Yarı finalde Dale, çeyrek finalde Lee'yi geride bırakan Rod'un maç sonu açıklamaları şöyle;

"Sıralama puanı taşıyan bir turnuvayı kazanmak onur verici.Turnuva boyunca iyi işler çıkardığım maçlar oldu.Yarı final öncesinde 4-3 kazandığım maçların ardından yavaş yavaş kupayı düşünmeye başladım.Eğer QSchool'da başarılı olamasaydım şu an başka bir işle uğraşıyor olurdum ve snooker benim için sadece bir eğlence olurdu.Ancak olan bitenler devam etme konusunda haklılığımı gösterdi.Hayatımın en iyi oyununu oynuyorum ve bu şekilde devam edersem herkesin başına iş açabilirim.Bu yıl ki bazı büyük turnuvalarda yer almak istiyorum."

Verdiği aranın ardından UKPTC3 ile tekrardan tura dönen Ronnie ilk turdan turnuvaya veda etti.Simon Bedford'a 4-3 kaybeden Rocket'in, hiç bir pozisyonda güvenli vuruş denemeden pot denemesinde bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Snooker takvimi önümüzde ki hafta tekrar Çin'e dönüyor.2007 yılından beri gerçekleştirilen Shanghai Masters 17-24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Fotoğraf:Janie Watkins

Lawler'dan Altın Vuruş

Birleşik Krallık PTC'lerinin üçüncüsü olan UKPTC3 dün sona erdi.İki ay önce 41 yaşına basan Lawler kariyerinin ilk profesyonel zaferine ulaştı.

7 Eylül 2012 Cuma

Premier League Snooker 2.Hafta

PL'de ilk haftanın ardından gelen uzun ara sona erdi ve düzenli takvim başladı.İkinci haftada gözler Neil Robertson üzerindeydi.



Premier League'de ikinci hafta dün geride kaldı.İkinci haftasında da mağlup olan Lee'ye, Selby eşlik etti.

Ağır oyun tarzıyla bilinen Ebdon dün gece etkileyici bir oyun ortaya koydu.Beklenenin aksine oldukça hızlı olan(vuruş saati de etkili tabi) Ebbo, yüksek serileriyle oyunu büyük ölçüde önde götürdü ve kapanışı da 103'le yaparak maçı 5-1 kazandı.42 yaşındaki oyuncu, son framede gerçekleştirdiği yüzlük seri ile bin £'u daha cebine koydu.Ebdon 2003 yılında katıldığı Premier League'de gruptan çıkmayı başarmış ancak yarı finalde Mark Williams'a kaybetmişti.

Gecenin ikinci maçında iki etkili isim, Neil ve Selby, yer aldı.Daha sıkı geçmesi beklenen maçta Robertson direksiyonu eline aldı ve Selby'i bir o yana bir bu yana savurdu.Avustralyalı 5-1 kazandığı maçta rakibine fazla masa şansı tanımazken açılışı da harika yapmış oldu.Neil'ın maç sonu açıklamaları şöyle;

"Üç tane frame kazandırıcı seriye imza attım.Sanırım Mark masaya daha çabuk dönebileceğini düşünüyordu.Bir açılış maçında bundan iyisi olamazdı.Skorun gösterdiği kadar kolay bir maç olmadı.İki sıkı frame vardı, bunun dışında 60'ı bulduğum frameleri rahatlıkla kazandım.Sonuç olarak oynadığım oyundan mutluyum.Mark kendisinin de ummadığı bir çok şansı kaçırdı.Ama sıcak bir gece ve bu da konsantrasyonu etkiliyor.İyi bir başlangıç bundan önceki Premier League tecrübelerimde yaşayamadığım bir şeydi.Artık bir sonraki maça daha iyi güvenle çıkabilirim."

Önümüzde ki hafta gerçekleştirilecek olan 3. hafta maçlarının programı şöyle;

Shaun Murphy v Stuart Bingham
John Higgins v Mark Allen

Kaçıranlar gecenin maçı Neil-Selby mücadelesini buradan izleyebilirler.