7 Mayıs 2012 Pazartesi

Başka Bir Şampiyon

Emekli olacak mı, ilk 16 dışında kalıyor, ön eleme oynar mı...Ronnie dördüncü kez Dünya Şampiyonu!



Ayrıntılı son seans raporu

2012 Dünya Şampiyonu Ali Carter'ı 18-11 geçen Ronnie oldu.Turnuva başından beri oyununda ki olumlu değişim farkedilen Rocket kariyerinin dördüncü Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.

İlk 16'dan düşer mi düşerse oyuna devam eder mi sorularıne German Masters'da cevap vermiş olan Ronnie kendisinin de belirttiği gibi en anlamlı Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.Ronnie yarı final maçından sonra "Buraya mücadele etmeye ve hala dünyadaki en iyi oyunculardan biri olduğumu göstermeye geldim." demişti.Rocket emekli olup olmayacağıyla ilgili sorulara "Uzun bir dinlenme süreci planlıyorum." diyerek cevap verdi.Ronnie'nin maç sonu açıklamaları şöyle;

"Hala buradayım.Ailemle birlikte vakit geçirmek istiyorum ve sonrasında kararımı gözden geçireceğim.Şu an her şey güzel ve anı yaşamak istiyorum.Ali'yi tebrik ederim.Belki harika bir sezon geçirmedi ama en önemli turnuvada büyük iş çıkardı.Harika bir oyun oynadı, favori Judd'ı eledi ardından Maguire.Gerçekten büyük tebrikler, harika bir Dünya Şampiyonası geçirdi.

Oğlumunda olduğu bir turnuvada böyle anları yaşayacağımı düşünmemiştim.Onun burada olması harikaydı.Snookerı izlemeyi seviyor.Ally Pally'de de sevmişti.Maç bitmeye yakın biraz duygusal hale geldim, sanki arenada sadece o ve ben varmışım gibi hissettim.Uzun arayala ilgili düşünmek için çok vaktim oldu.Ansızın ortaya çıkan bir durum değil.Emekli oldum demiyorum ama ailem benim için en önemli şey.

Yaşlı olduğumu düşünmüyorum ama etrafıma baktığımda genç oyuncular dolu ve kendime 'Ne kadar daha devam edebilirim?' diye soruyorum.Turnuvaları kazanmak için yeterli tecrübem ve yeteneğim olduğunu düşünmeme rağmen kazanma şansımın giderek azaldığını biliyorum.Turnuvada oynadığım en zor maç Neil'a karşıydı.Çok keyif aldığım bir maçtı ve itiraf etmem gerekirse şu an dünyadaki en iyi oyuncu.Ona karşı atak oynayarak galip gelmiş olmak çok iyiydi. "


Ronnie şampiyonluk ödülü 250 bin £'un sahibi olurken kariyerinin de 24. sıralama turnuvası zaferine ulaştı.Ayrıca Ronnie sıralamada 13. sıraya yükselmiş durumda.Ronnie yıl boyunca turnuvaların büyük kısmına katılmayıp ilk 16 dışında kalsa bile sorun olmayacak.Dünya Şampiyonları sıralamada ki yerlerine bakılmaksızın ikinci sıradan seri başı olarak turnuvalara katılıyorlar.

Uzun hastalık sürece ve 2008 finalinden sonra formu iyiden iyiye düşen Ali Carter da harika bir işe imza atmayı başardı.İkinci finalinde yine Ronnie'ye kaybeden Carter da emekliliği şimdilik düşünmediğini dile getirdi.Essexlinin maç sonu açıklamaları ise şöyle;

"Kaybetmek hayal kırıklığı.Finalde iyi oynadığımı düşünmüyorum, Ronnie beni her türlü baskının altına almayı başardı, güvenli vuruşları inanılmazdı.Hatta açılışları her seferinde başıma iş açtı.Mücadele ettiğim için mutluyum, önümüzde ki yıl geri geleceğim.Ronnie çok iyi oynadı ve şansı da hak eden oydu.Daha iyi olan kazandı, o bir dahi ve bu Ronnie O'Sullivan şov.Eğer Ronnie oynamaya devam ederse mutlu olurum.Oyuna vereceği daha çok şey var ve eğer kafası oyunda olursa açık ara en iyi all-rounder. "

Turnuva boyunca 71 yüzlük seri gerçekleştirilirken en yüksek seri ve maksimum ödülü olan toplam 50 bin £ Hendry'nin oldu.

Kaçıranlar için şampiyonluk frame'i ve maç sonu;

15 yorum:

  1. kesinlikle orgazmdan daha zevkli anlar diye nitelendirebiliriz. hem roket için hem de izleyenler için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke yorumlar için beğen butonu ekleseydim.Bu yorum çok iyi :))

      Sil
    2. teşekkürler ama roket daha iyi :) rob walker'ın dediği gibi "he is so fast. the rocket. ronnie o'sullivan!!"

      bize bu zevki uzun yıllar daha yaşatır, umuyoruz...

      Sil
  2. Ronnie turnuvanın başından sonuna, tamamen all-rounder gibi oynadı.Oyundaki tum istatistiklerde rakiplerini ezdi geçti.Steve Peters olmasa belki kariyerini noktayalacktı ki bunu kimse istemez.Güvenli vuruşları mükemmele yakın,uzak potlarda ortalamasının üstünde oynadı,fırsat buldugunda masayı ince ince işlemesi harikaydı.Emre Yazıcıol ,German MAsters finalinde ki yorumuyla da öngörüsünü ispatladı.'bu geri dönüş belki de Dünya Şampiyonluğunun yolunu açabilir' demişti.Tamamen doğru bu.Evet,ronnie bu şampiyonada belalılarıyla maç yapmadı bunlar judd ve selby ama ikiside o böyle oynarken durdurabileceklerini zannetmiyorum.İlk tur Peter Ebdon, ikinci tur Mark williams,çeyrek final Neil Robertson,yarı final Stevens, final de Alister Carteri bir bir sadece robertson zorlayabildi Efsane bir şampiyonluk ,sonuna kadar haketti.Snookerden çekilmemesi de herkesi sevindirdi.Diğer yandan Carter da bu sezon batırdı ama sağlığını toparlaması sevindirici bir gelişme.Bakalım seneye nasıl bir turnuva olacak...

    YanıtlaSil
  3. ronnie triumph unu yapti, bize ise o anin keyfini cikarmak düstü. benim tuhafima giden su: 36 yasinda dünya sampiyonu olmus kac kisi var? herhalde bir dennis taylor vardir benim bildigim. yani ronnie ve kusaginin bir sonrasi pek saglam degil.son yillarda robertson u saymazsak ronnie ve higgins var ortada.önümüzdeki yillar higgins 5., williams 3. sampiyonluklarini ilan etmesin.ben beklerdim ki bir maguire, bir ding, bir murphy, bir trump bu yil final oynasin.özellikle ding den beklerdim, cünkü onun bu yasinda, dünya sampiyonlugu disinda kaldirmadigi önemli kupa kalmadi neredeyse.jimmy white hakli cikacak galiba, ronnie 2, 3 kere daha dünya sampiyonu olursa hic sasirmayalim.

    YanıtlaSil
  4. Bana, beğenime sunulmak üzere video gönderen bey,
    Siz eleştirilerinizi video üzerinden alıyor olabilirsiniz.Ama biz böyle güzel bir sayfada nezaket sınırları içerisinde yazarak yapıyoruz eleştirilerimizi.Gönderdiğiniz videoya ulaşamadım.İçeriği her neyse misliyle iade ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. İncelikli snookerdan kastım Ronnie'nin bugünkü yaptıklarıydı.Sabırlı oyun,güzel savunma,insiyatif kazandıracak sürpriz hamleler.Yani önceden yapmadıklarıydı."pot olmak yada olmamak" üzerine oynadı 20 yıl ve sadece 4 şampiyonluk kazandı.Ronnie kapasitesinin çok altında bir sayı bu.Ben stefen Lee hayranı olmama rağmen Ronnie'nin bu rakamı 8 e çıkardıktan sonra emekli olacağını düşünüyor ve istiyorum. Yeni oyun stilinin tadını çıkarmak isteyecektir .Artık onu yenmek çok zor. Lee şöyle bir 20 kilo verebilse kıran kırana Lee-Ronnie maçları izlerdik ama adam su içse yarıyor.Sudamı içmesin.Ronnie taraftarlarını tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ronnie süper dönüş yaptı ve kazanmasını bildi. Oğluyla çok sevimli gözükyorlar.

    YanıtlaSil
  7. futbolun çok sıkıntılı ve zevksiz olduğu bir dönemde izlediğim 1 numaralı sporu snooker yapan ronnei'ye çok teşekkürler. bu yorumu yazarken bile okankalkancı'nın anlattığı durumdayım :)

    YanıtlaSil
  8. Dünyada Ronnie kadar karizmatik sporcu sayısı çok azdır. Bu sporu izlemeyenler için yazık. Ben Ronnie'i sevmeyen birinin olduğunu zannetmiyorum.

    Çok şirinsin sen Ronnie. Sakın bizi bırakma.

    YanıtlaSil
  9. Bir gün SNOOKER' in dehası RONNİE TÜRKİYE' YE gelip 3Topun dehqası semih saygınerle bir gösteri maçı yaparlarmı acaba ?

    YanıtlaSil
  10. Aslında Türkiye bir snooker ülkesi olabilir.Gençler çok hevesli.Ama federasyonu bu konuda cesaretlendirmek şart.Üç top bu denli popüler olduktan sonra snooker'ın tutmayacağını düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TBF'nin düzenli olarak yaptığı tek iş site yenileyip beğendiniz mi anketi eklemek :)

      Sil
  11. Değerli Snooker rulazz.
    Videoya ulaştım.7.frame tarihi bir snooker olayı. Bunu snooker masasını ilk kez gören bir şahıs dahi farkeder.Teşekkür ederim.
    Fakat Ronnie eleştirilmesi ve kızılması gereken bir şahıs;niye:Çünkü o korkunç yeteneğini layıkı ile taçlandırmadı.Rakip daha iyi diye maç kaybetmedi hiç bir zaman.Sıkıldı bıraktı maçı Selby'ye ,vakyiyle Dott'a karşı v.s.Bazen masadan intikam aldı bıraktı oyunu.Verhasıl hayranları muhteşem Ronnie'yi beklerken o belki de 5 dakika erken sigara içebilmek için masayı dağıttı.Biraz isteseydi o 7. framden çok daha iyisini her turnuvada defalarca gösterebilirdi.Neyse ki sonunda hayranlarına bir şükran hediyesi sundu. (M.Williams'tan Allah razı olsun.Kızdırmasaydı Ronni'yi yine toparlanmazdı.)
    Ronnie, hayranlarına hiç bir zaman saygı duymayan bir oyuncu.Ama öyle bir karizması var ki bütün kusurlarını örtüyor.Yine de herkes Ronnie hayranı olmak zorunda değil.
    Ben Stefen Lee hayranıyım.Kimse de Lee hayranı olmak zorunda değil

    YanıtlaSil